Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboráky po indicku

Exotika z brambor...

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 700 g moučnějších brambor, oloupaných, nahrubo nastrouhaných a osolených
    • 2 lžíce kari
    • 3 lžíce olivového nebo  slunečnicového oleje
    • 4 vejce
    • 2 jarní cibulky nebo svazek  pažitky na ozdobení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíc tekutiny. Poté je vsypte do mísy.

2. Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní jeho vůně. Přidejte k bramborám a promíchejte.

3. Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpalte dvě lžíce oleje a rozestřete na něj bramborové těsto.

4. Jakmile je placka zespoda opečená (po 4–5 minutách), obraťte ji. Nejlíp to jde, když ji sesunete na talíř a pak dáte znovu do pánve, samozřejmě neosmaženou stranou dolů.

5. Naběračkou vytvořte v placce čtyři důlky a do každého vyklepněte vejce. Pánev vložte do horké trouby a zapékejte asi pět minut, aby byla vejce tak akorát. Podávejte okamžitě.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Popadla jsem brabory, co jsem doma našla. Byly to nové brambory a výsledek je přesto dokonalý! Mňamka. Vážně výborné! Pouze s časem pečení jsem měla problém. Trouba mi peče dobře a na čase se vždy shodneme, ale tentokrát jsem musela velmi přidat čas. Jinak bez chyby.
Obrazek uzivatele
bylo to opravdu nedobré....slané,vajíčko jsem musela péct v troubě tak půl hodiny,5 minut nestačilo,ještě jsem to grilovala se sýrem nahoře,ale už si to nikdy neuděláme.
Obrazek uzivatele
Moc nám chutnaly, ale množství mi na 4 porce tedy nepřišlo. Byli jsme dva a nestačilo nám to.

Přidat komentář