Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílkový dort s mandlemi

Když máte čas a chuť připravit opravdu skvostný dort, zkuste jednu z variant klasického dezertu pavlova.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 8-10 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 60 minut + chladnutí
PT35M
Příprava 0:35
Dort Východoevropská

Ingredience

    • 150 ml bílků (z cca 4 vajec)
    • 220 g jemného krupicového cukru
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu, prosátého
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • 40 g mandlových lupínků


    Na dokončení

     

    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 2 broskve, na plátky
    • 60 ml dezertního vína

     

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu připravte podle základního receptu.

2 Hmotu rozdělte do dvou kol o průměru 18 cm na plechu vyloženém pečicím papírem a posypte mandlemi. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a placky v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha. Polovinou natřete jednu placku, přiklopte druhou a pokryjte zbývající šlehačkou. Broskve a dezertní víno smíchejte v míse a pak naaranžujte na dort. Hned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskve a nektarinky

REKLAMA

Přidat komentář