Vznešený dezert upečte při nějaké slavnostní příležitosti.
Suroviny
bílek
150
ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr
220
g
jemný
škrob
2
PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý
2
ČL
voda růžová
1
ČL
Na dokončení
smetana ke šlehání
250
ml
borůvky
300
g
Postup
1
Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá.
2
Přidejte škrob, ocet a růžovou vodu a prošlehejte, aby se tak tak zapracovaly do směsi. Směs rozdělte do 16 kroužků o průměru 8 cm vyznačených na pečicím papíru položeném na plechu. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte 35 minut. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a podávejte s pavlovami a borůvkami.