Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami
Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1975 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 278 g
Tuky 83 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vznešený dezert upečte při nějaké slavnostní příležitosti.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
voda růžová 1 ČL
Na dokončení

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá.

2

Přidejte škrob, ocet a růžovou vodu a prošlehejte, aby se tak tak zapracovaly do směsi. Směs rozdělte do 16 kroužků o průměru 8 cm vyznačených na pečicím papíru položeném na plechu. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte 35 minut. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a podávejte s pavlovami a borůvkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín