0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami

Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1975 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 278 g
Tuky 83 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vznešený dezert upečte při nějaké slavnostní příležitosti.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr 220 g
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
voda růžová 1 ČL
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
borůvky 300 g

1 Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá.

2 Přidejte škrob, ocet a růžovou vodu a prošlehejte, aby se tak tak zapracovaly do směsi. Směs rozdělte do 16 kroužků o průměru 8 cm vyznačených na pečicím papíru položeném na plechu. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte 35 minut. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a podávejte s pavlovami a borůvkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit