Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami

Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlovy s růžovou vodou a borůvkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1975 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 278 g
Tuky 83 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vznešený dezert upečte při nějaké slavnostní příležitosti.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr 220 g
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
voda růžová 1 ČL
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
borůvky 300 g

1 Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá.

2 Přidejte škrob, ocet a růžovou vodu a prošlehejte, aby se tak tak zapracovaly do směsi. Směs rozdělte do 16 kroužků o průměru 8 cm vyznačených na pečicím papíru položeném na plechu. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte 35 minut. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte do měkkých špiček a podávejte s pavlovami a borůvkami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit