Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlovy s čokoládou a malinami
Pavlovy s čokoládou a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlovy s čokoládou a malinami

3.3/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 325 g
Tuky 125 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něžný dezert k odpolední kávě.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
maliny 300 g
na poprášení

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá. Přidejte škrob, ocet a zlehka prošlehejte.

2

Hmotu naneste asi po 125 ml na plech vyložený pečicím papírem. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout.

3

Spodní strany pavlov namočte do čokolády, odložte na pečicí papír a nechte půl hodiny stát, aby čokoláda ztuhla. Smetanu ušlehejte dotuha, naneste na pavlovy, posypte malinami a poprašte moučkovým cukrem. Okamžitě podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

05.06.2010 14:00
netusim, kde sa stala chyba, ale pavlovy boli strasne gumove...

Apetit magazín