Něžný dezert k odpolední kávě.
Suroviny
bílek
150
ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr
220
g
jemný
škrob
2
PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý
2
ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda
100
g
rozpuštěná
smetana ke šlehání
250
ml
maliny
300
g
na poprášení
Postup
1
Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá. Přidejte škrob, ocet a zlehka prošlehejte.
2
Hmotu naneste asi po 125 ml na plech vyložený pečicím papírem. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout.
3
Spodní strany pavlov namočte do čokolády, odložte na pečicí papír a nechte půl hodiny stát, aby čokoláda ztuhla. Smetanu ušlehejte dotuha, naneste na pavlovy, posypte malinami a poprašte moučkovým cukrem. Okamžitě podávejte.
Komentáře