0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pavlovy s čokoládou a malinami

Pavlovy s čokoládou a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlovy s čokoládou a malinami

3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 325 g
Tuky 125 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něžný dezert k odpolední kávě.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr 220 g
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
smetana ke šlehání 250 ml
maliny 300 g
moučkový cukr
na poprášení

Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá. Přidejte škrob, ocet a zlehka prošlehejte.

2 Hmotu naneste asi po 125 ml na plech vyložený pečicím papírem. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout.

3 Spodní strany pavlov namočte do čokolády, odložte na pečicí papír a nechte půl hodiny stát, aby čokoláda ztuhla. Smetanu ušlehejte dotuha, naneste na pavlovy, posypte malinami a poprašte moučkovým cukrem. Okamžitě podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Andrea Turoková

netusim, kde sa stala chyba, ale pavlovy boli strasne gumove...

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč