Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 325 g
Tuky 125 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Něžný dezert k odpolední kávě.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr 220 g
jemný
škrob 2 PL
prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
smetana ke šlehání 250 ml
maliny 300 g
moučkový cukr
na poprášení

1 Zahřejte troubu na 150 °C. Bílky odměřte do mísy a šlehejte, aby se při vytažení metel tvořily pevné špičky. Pak postupně přisypávejte cukr, důkladně ho zašlehávejte, aby směs byla tuhá a lesklá. Přidejte škrob, ocet a zlehka prošlehejte.

2 Hmotu naneste asi po 125 ml na plech vyložený pečicím papírem. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout.

3 Spodní strany pavlov namočte do čokolády, odložte na pečicí papír a nechte půl hodiny stát, aby čokoláda ztuhla. Smetanu ušlehejte dotuha, naneste na pavlovy, posypte malinami a poprašte moučkovým cukrem. Okamžitě podávejte.

 

Komentáře

Andrea Turoková

netusim, kde sa stala chyba, ale pavlovy boli strasne gumove...

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit