Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s ančovičkami a citronem

Uvařte těstoviny a přidejte základní rajčatovou omáčku. Zajímavou chuť dotvoří kombinace ančoviček, máty a citronové kůry.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10-12 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin ve tvaru delších trubek (na obrázku jsou Penne Ricce od Agnesi) či tagliatelle
    • 1 dávka základní rajčatové omáčky
    • 40 g mátových lístků
    • 5 filátek z ančoviček (sardelek)
    • 1 lžička najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř

Příprava jídla

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu; zpravidla deset až dvanáct minut, aby byly al dente.

2 Pořádně je slijte a vraťte do hrnce.

3
Přidejte rajčatovou omáčku, mátu, sardelky, citronovou kůru, osolte a opepřete.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář