Na opravdu dobrou rajčatovou omáčku potřebujete dokonale zralá rajčata. Tuto omáčku z rajčat využijete do rychlých těstovinových jídel i na pizzu. Rychlá příprava v troubě vám ušetří čas a také zbytečné nádobí.
Suroviny
rajče
1
kg
zralá, nejlépe italská vejčitá (soudkovitá)
česnek
5
stroužků
neloupaný
olivový olej extra panenský
2
PL
vinný ocet červený
1
ČL
krupicový cukr
1
ČL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
bazalka
40
g
čerstvé lístky
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Do spodní části každého rajčete vyřízněte mělký křížek velký asi dva centimetry. Rajčata pak vložte spolu s česnekem do pekáče nebo zapékací mísy vyložené nepřilnavým pečicím papírem. Pečte patnáct až dvacet minut, aby se slupky začaly oddělovat a rajčata změkla. Vyjměte z trouby a nechte trochu zchladnout.
2
Rajčata i česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Vložte do mísy, přidejte olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, důkladně promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )