Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní rajčatová omáčka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na cca 700ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 525 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 52 g
Tuky 28 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na opravdu dobrou rajčatovou omáčku potřebujete dokonale zralá rajčata. Tuto omáčku z rajčat využijete do rychlých těstovinových jídel i na pizzu. Rychlá příprava v troubě vám ušetří čas a také zbytečné nádobí.

Suroviny

zralá, nejlépe italská vejčitá (soudkovitá)
česnek 5 stroužků
neloupaný
olivový olej extra panenský 2 PL
vinný ocet červený 1 ČL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
bazalka 40 g
čerstvé lístky

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Do spodní části každého rajčete vyřízněte mělký křížek velký asi dva centimetry. Rajčata pak vložte spolu s česnekem do pekáče nebo zapékací mísy vyložené nepřilnavým pečicím papírem. Pečte patnáct až dvacet minut, aby se slupky začaly oddělovat a rajčata změkla. Vyjměte z trouby a nechte trochu zchladnout.

pečení rajčat

2

Rajčata i česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Vložte do mísy, přidejte olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, důkladně promíchejte.

suroviny na rajčatovou omáčku

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...