Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 700ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 529 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 52 g
Tuky 28 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na opravdu dobrou rajčatovou omáčku potřebujete dokonale zralá rajčata. Tuto omáčku využijete do rychlých těstovinových jídel i na pizzu.

Suroviny

rajčata 1 kg
zralá, nejlépe italská vejčitá (soudkovitá)
česnek 5 stroužků
neloupaný
olivový olej extra panenský 2 PL
vinný ocet červený 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
bazalka 40 g
čerstvé lístky

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Do spodní části každého rajčete vyřízněte mělký křížek velký asi dva centimetry. Rajčata pak vložte spolu s česnekem do pekáče nebo zapékací mísy vyložené nepřilnavým pečicím papírem. Pečte patnáct až dvacet minut, aby se slupky začaly oddělovat a rajčata změkla. Vyjměte z trouby a nechte trochu zchladnout.

2

Rajčata i česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Vložte do mísy, přidejte olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, důkladně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit