Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s ančovičkami a citronem

Těstoviny s ančovičkami a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 201 g
Tuky 101 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte těstoviny a přidejte základní rajčatovou omáčku. Zajímavou chuť dotvoří kombinace ančoviček, máty a citronové kůry.

Suroviny

těstoviny 400 g
ve tvaru delších trubek
1
základní rajčatová omáčka dle základního receptu
máta 40 g
lístky
ančovičky (konzerva) 5
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu; zpravidla deset až dvanáct minut, aby byly al dente.

2 Pořádně je slijte a vraťte do hrnce.

3 Přidejte rajčatovou omáčku, mátu, sardelky (ančovičky), citronovou kůru, osolte a opepřete.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit