Uvařte těstoviny a přidejte základní rajčatovou omáčku. Zajímavou chuť dotvoří kombinace ančoviček, máty a citronové kůry.
Suroviny
těstoviny
400
g
ve tvaru delších trubek
1
základní rajčatová omáčka dle základního receptu
máta
40
g
lístky
ančovičky (konzerva)
5
citronová kůra
1
ČL
najemno nastrouhaná z biocitronu
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
Postup
1
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu; zpravidla deset až dvanáct minut, aby byly al dente.
2
Pořádně je slijte a vraťte do hrnce.
3
Přidejte rajčatovou omáčku, mátu, sardelky (ančovičky), citronovou kůru, osolte a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )