Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
testoviny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2811 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 248 g
Tuky 119 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé italské jídlo připravené doslova za pár minut. Ideální jídlo na posezení s přáteli nebo rodinou. Jeden z těch skvělých receptů z kategorie co dům dal. Prostě vyčistíte spíž - i na tak jednoduchém jídle si můžete opravdu skvěle pochutnat. 

Suroviny

olivový olej 4 PL
extra panenský
petrželka 3 PL
nejlépe hladkolistá
česnek 2 stroužky
nasekaný nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nasekaný nadrobno
rajčatová passata - pyré 450 ml
tuňák 400 g
konzervovaný v olivovém oleji
těstoviny 400 g
nejlépe linguine nebo tagliatelle
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.

2

Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.

3

Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 13:07
Recept se nachází v č.4/05, str.12
13.04.2008 20:47
Aleno, Vy jste nějaký ,,agent" , že vždy napíšete jen ve kterém Apetitu recept byl? :-) Nějak tomu nerozumím. Mějte se hezky. K.
25.09.2008 15:42
Ahoj K, jednou za rok vychází brožurka, kde jsou abecedně seřazeny recepty za jeden kalndářní rok :-)

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč