Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tuňákovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 22
Do 50 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2811 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 248 g
Tuky 119 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé italské jídlo připravené doslova za pár minut. Ideální pro setkání s přáteli nebo rodinou večeři. Jeden z těch skvělých receptů z kategorie co dům dal. Prostě vyčistíte spíž – i na tak jednoduchém jídle si můžete opravdu skvěle pochutnat. 

Suroviny

olivový olej extra panenský 4 PL
petrželka 3 PL
nejlépe hladkolistá
česnek 2 stroužky
nasekaný nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 cm
oloupaný a nakrájený nadrobno
rajčatová passata - pyré 450 ml
tuňák (konzerva) 400 g
v olivovém oleji
těstoviny 400 g
nejlépe linguine nebo tagliatelle
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.

2

Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.

3

Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 13:07
Recept se nachází v č.4/05, str.12
13.04.2008 20:47
Aleno, Vy jste nějaký ,,agent" , že vždy napíšete jen ve kterém Apetitu recept byl? :-) Nějak tomu nerozumím. Mějte se hezky. K.
25.09.2008 15:42
Ahoj K, jednou za rok vychází brožurka, kde jsou abecedně seřazeny recepty za jeden kalndářní rok :-)

Apetit magazín