Pravé italské jídlo připravené doslova za pár minut. Ideální pro setkání s přáteli nebo rodinou večeři. Jeden z těch skvělých receptů z kategorie co dům dal. Prostě vyčistíte spíž – i na tak jednoduchém jídle si můžete opravdu skvěle pochutnat.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.
Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.
Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.
Komentáře