0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
testoviny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2833 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 248 g
Tuky 119 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé italské jídlo připravené doslova za pár minut. Ideální jídlo na posezení s přáteli nebo rodinou. Jeden z těch skvělých receptů z kategorie co dům dal. Prostě vyčistíte spíž - i na tak jednoduchém jídle si můžete opravdu skvěle pochutnat. 

Suroviny

olivový olej 4 PL
extra panenský
petrželka 3 PL
nejlépe hladkolistá
česnek 2 stroužky
nasekaný nadrobno
chilli paprička 1 ks
zázvor (čerstvý) 1 PL
nasekaný nadrobno
rajčatové pyré 450 ml
tuňák 400 g
konzervovaný v olivovém oleji
těstoviny 400 g
nejlépe linguine nebo tagliatelle
sůl
pepř

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.

2

Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.

3

Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Aleno, Vy jste nějaký ,,agent" , že vždy napíšete jen ve kterém Apetitu recept byl? :-) Nějak tomu nerozumím. Mějte se hezky. K.

Anonym

Ahoj K, jednou za rok vychází brožurka, kde jsou abecedně seřazeny recepty za jeden kalndářní rok :-)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit