Francouzský borůvkový koláč

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Francouzský borůvkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny

Suroviny

Těsto
máslo 125 g
cukr 125 g
mouka pšeničná hladká 250 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
sůl 1 špetka
Krém:
mléko 0.5
žloutek 3 ks
cukr 80 g
mouka pšeničná hladká 50 g
vanilkový cukr 2 ks
borůvky 500 g
1. Příprava těsta: Smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi vmícháme vejce a pak postupně přidáme prosátou mouku předem smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto necháme odležet alespoň 1 hodinu v lednici. 2. Příprava krému: Umícháme žloutky s cukrem a přidáme mouku. Aby byla směs tekutější přidáme trochu mléka. Mléko s vanilkovým cukrem dáme vařit. Když je mléko vlažné přidáme umíchanou směs. Za stálého míchání přivedeme k varu, čímž krém zhoustne. Krém necháme vychladnout. 3. Vychlazené těsto rozprostřeme do koláčové formy tak, aby byla forma vyplněná těstem až po okraj. Na těsto položíme alobal, na který rovnoměrně vysypeme např. fazole nebo rýži (těsto se díky tomu nevyboulí). Takto dáme péci na 15 minut do předehřáté trouby (180°C). Předpečené těsto pak naplníme vychladlým krémem a navrch dáme borůvky. Teplotu trouby snížíme na 150°C a pečeme dalších 25 minut. Bon appétit!
Autor: zuzaida

Obchod Apetit