Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzský borůvkový koláč

Popis receptu: 
Křehký koláč s krémem a borůvkami
Autor: Zuzana Jirkovcová
Hodnocení:
51 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Těsto: • 125 g másla • 125 g cukru • 250 g hladké mouky • 1 vejce • 1/2 prášku do pečiva • špetka soli Krém: • 0,5 l mléka • 3 žloutky • 80 g cukru • 50 g hladké mouky • 2 vanilkové cukry • 500 g borůvek

Příprava jídla

1. Příprava těsta: Smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi vmícháme vejce a pak postupně přidáme prosátou mouku předem smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto necháme odležet alespoň 1 hodinu v lednici. 2. Příprava krému: Umícháme žloutky s cukrem a přidáme mouku. Aby byla směs tekutější přidáme trochu mléka. Mléko s vanilkovým cukrem dáme vařit. Když je mléko vlažné přidáme umíchanou směs. Za stálého míchání přivedeme k varu, čímž krém zhoustne. Krém necháme vychladnout. 3. Vychlazené těsto rozprostřeme do koláčové formy tak, aby byla forma vyplněná těstem až po okraj. Na těsto položíme alobal, na který rovnoměrně vysypeme např. fazole nebo rýži (těsto se díky tomu nevyboulí). Takto dáme péci na 15 minut do předehřáté trouby (180°C). Předpečené těsto pak naplníme vychladlým krémem a navrch dáme borůvky. Teplotu trouby snížíme na 150°C a pečeme dalších 25 minut. Bon appétit!
REKLAMA

Přidat komentář