0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s mandlemi a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč (8 řezů)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3191 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 227 g
Tuky 183 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Maliny s mandlemi jsou perfektní kombinace,“ napsala nám Kateřina Klímková ze Zlína. Ze všech došlých receptů na koláče či buchty s ovocem nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Suroviny

maliny 400 g
čerstvé, nebo mražené, povolené
vejce 6 ks
krupicový cukr 160 g
mandle 220 g
jemně mleté (mandlová mouka)
moučkový cukr
nemusí být

1Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.

2V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

Silvia Gasparcova

Uz dlho som si odkladala tento recept a musim povedat, ze velke sklamanie. O to viac ma to mrzi, ze patri k tym drahsim (mandlova muka, 6 vajec). Myslim, ze chut najviac vystihol moj manzel: ako zomleta pouzita utierka.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Gasparcová,
moc nás mrzí, že jste si na koláči nepochutnali :-(. Samozřejmě rozumíme tomu, že investice do ingrediencí nebyla malá, a o to větší je i zklamání. Doufáme, že Vaše zkušenosti s dalšími recepty byly a budou už jen pozitivní!

Přejeme krásné pondělí, redakce Apetitu

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč