0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s mandlemi a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč (8 řezů)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3191 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 227 g
Tuky 183 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Maliny s mandlemi jsou perfektní kombinace,“ napsala nám Kateřina Klímková ze Zlína. Ze všech došlých receptů na koláče či buchty s ovocem nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Suroviny

maliny 400 g
čerstvé, nebo mražené, povolené
vejce 6 ks
krupicový cukr 160 g
mandle 220 g
jemně mleté (mandlová mouka)
moučkový cukr
nemusí být

1Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.

2V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

Silvia Gasparcova

Uz dlho som si odkladala tento recept a musim povedat, ze velke sklamanie. O to viac ma to mrzi, ze patri k tym drahsim (mandlova muka, 6 vajec). Myslim, ze chut najviac vystihol moj manzel: ako zomleta pouzita utierka.

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Gasparcová,
moc nás mrzí, že jste si na koláči nepochutnali :-(. Samozřejmě rozumíme tomu, že investice do ingrediencí nebyla malá, a o to větší je i zklamání. Doufáme, že Vaše zkušenosti s dalšími recepty byly a budou už jen pozitivní!

Přejeme krásné pondělí, redakce Apetitu

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit