Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Melounový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 12-15 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4975 kcal
Bílkoviny 574 g
Sacharidy 63 g
Tuky 315 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce efektní kombinace, kterou oceníte nejen při přípravě pohoštění na party.

Suroviny

bageta 1 ks
tmavá vícezrnná
fíkové (viz postup)
prosciutto 13 plátků
meloun ½ ks
na kostičky
jarní cibulka svazek
na kolečka
sezamová semínka
na posypání

Postup

1

Bagetu nakrájejte a potřete fíkovým máslem. Ozdobte vždy plátkemu pršutu, zasypte kostičkami melounu, navrch dejte cibulku a vše posypte sezamem.

2

Fíkové máslo
4 velké suché fíky nasekejte v robotu, zalijte 3 lžícemi zahřátého portského a nechte 20 minut stát. Pak přidejte 120 g másla a ½ lžičky soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...