0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový kremeš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9139 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 482 g
Tuky 714 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte z léta spoustu sirupu? Teď je čas ho využít! Kremeši dodá krásnou růžovou barvu a vám připomene, že i když jste zapadaní sněhem, zima není věčná!

Suroviny

listové těsto 400 g
chlazené
mléko 1 l
plnotučné nebo smetana na vaření
krupicový cukr 100 g
+ 1-2 lžíce do šlehačky
škrob 60 g
kukuřičný
cukrový sirup 150 ml
jahodový
žloutek 8 ks
máslo 80 g
smetana ke šlehání 800 ml
moučkový cukr
na posypání

1 Listové těsto rozrolujte nebo vyválejte na dva pláty, dejte na plech vyložený pečicím papírem, propíchejte vidličkou a upečte dozlatova. Nechte úplně vychladnout.

2 Mléko či smetanu vlijte do rendlíku, přidejte cukr a přiveďte těsně pod bod varu. V misce smíchejte kukuřičný škrob se sirupem a trochou horkého mléka, přidejte prošlehané žloutky a ještě zhruba naběračku horkého mléka. Horké mléko v hrnci stáhněte z ohně a za stálého míchání metličkou do něj vmíchejte žloutkovo-škrobovou směs. Hrnec vraťte na oheň a za stálého šlehání zvolna vařte do zhoustnutí. Nechte vychladnout a nakonec vešlehejte máslo.

3 Na dno obdélníkové koláčové formy položte jeden plát upečeného listového těsta, rozprostřete na něj krém a stěrkou uhlaďte povrch.

4 Smetanu ušlehejte s cukrem dotuha a naneste ji rovnoměrně na krém. Přiklopte druhým plátem listového těsta a dejte vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne, aby se kremeš rozležel.

NĚCO NAVÍC
Na obarvení a oslazení krému můžete použít jakýkoli sirup – bezový zachová a podpoří přirozenou barvu žloutků, sirup z lesního ovoce krém ztmaví a dodá mu nafialovělou barvu, zkusit ale můžete klidně i třešňový sirup a do krému nakrájet černé třešně v sirupu, pokud je třeba máte schované ve spíži. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč