Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaparová omáčka

K pečenému masu jako dělaná omáčka s vinným octem, citronovou šťávou a kapary.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 30 minut
P
Omáčka Ostatní

Ingredience

    • 20 g másla
    • 30 g hladké mouky
    • 800 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru
    • lžička citronové šťávy
    • 2 lžičky cukru
    • lžíce bílého vinného octa
    • 2 lžíce propláchnutých kaparů

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte 20 g másla a 30 g hladké mouky a připravte zlatavou jíšku. Postupně za stálého míchání ji zalijte 800 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru.

2 30 minut povařte, pak osolte, přidejte lžičku citronové šťávy, 2 lžičky cukru a lžíci bílého vinného octa. Mezitím v troše vody a pod pokličkou povařte 2 lžíce propláchnutých kaparů; stačí deset minut.

3 Omáčku přeceďte, přidejte do ní kapary i s vodou, ve které se vařily, a prohřejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česneková omáčka

10x klasická omáčka

REKLAMA

Přidat komentář