Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s fazolkami a sušenou šunkou

Velmi snadná příprava večeře, kterou s dobrým vínem můžete v klidu podávat i návštěvě - jen si dejte záležet na kvalitních surovinách.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 3 minuty
PT12M
Vaření 0:12
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 175 g tagliatelle či podobných těstovin
    • 200 g zelených fazolek
    • 3 plátky prosciutta či jiné sušené šunky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Uvařte tagliatelle podle návodu na obalu. Fazolky šikmo překrájejte a čtyři minuty před dokončením je přihoďte k těstovinám.

2 Mezitím každý plátek sušené šunky nakrájejte na 5–6 dílů. V pánvi na oleji šunku ruchle opečte dokřupava.

3 Slijte těstoviny s fazolkami a vsypte do pánve se šunkou, přidejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se chutě promísily.

NĚCO NAVÍC
Nová zakysaná smetana de luxe z Mlékárny Kunín s 20 % tuku udělá z těchto těstovin sametovou lahůdku. Pokrm navíc můžete posypat parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář