Těstoviny s fazolkami a sušenou šunkou

Těstoviny s fazolkami a sušenou šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1949 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 101 g
Tuky 107 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi snadná příprava večeře, kterou s dobrým vínem můžete v klidu podávat i návštěvě - jen si dejte záležet na kvalitních surovinách.

Suroviny

těstoviny 175 g
tagliatelle, lze nahradit jinými těstovinami
fazolky zelené 200 g
prosciutto 3 plátek
lze nahradit jinou sušenou šunkou
olivový olej 1 PL
zakysaná smetana 2 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Uvařte tagliatelle podle návodu na obalu. Fazolky šikmo překrájejte a čtyři minuty před dokončením je přihoďte k těstovinám.

2 Mezitím každý plátek sušené šunky nakrájejte na 5–6 dílů. V pánvi na oleji šunku ruchle opečte dokřupava.

3 Slijte těstoviny s fazolkami a vsypte do pánve se šunkou, přidejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se chutě promísily.

NĚCO NAVÍC
Nová zakysaná smetana de luxe z Mlékárny Kunín s 20 % tuku udělá z těchto těstovin sametovou lahůdku. Pokrm navíc můžete posypat parmazánem.

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit