0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s fazolkami a sušenou šunkou

Těstoviny s fazolkami a sušenou šunkou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 115 g
Tuky 96 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi snadná příprava večeře, kterou s dobrým vínem můžete v klidu podávat i návštěvě - jen si dejte záležet na kvalitních surovinách.

Suroviny

tagliatelle 175 g
fazolky zelené 200 g
prosciutto 3 plátky
nebo jiná sušená šunka
olivový olej 1 PL
zakysaná smetana 2 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Uvařte tagliatelle podle návodu na obalu. Fazolky šikmo překrájejte a čtyři minuty před dokončením je přihoďte k těstovinám.

2 Mezitím každý plátek sušené šunky nakrájejte na 5–6 dílů. V pánvi na oleji šunku ruchle opečte dokřupava.

3 Slijte těstoviny s fazolkami a vsypte do pánve se šunkou, přidejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se chutě promísily.

NĚCO NAVÍC
Nová zakysaná smetana de luxe z Mlékárny Kunín s 20 % tuku udělá z těchto těstovin sametovou lahůdku. Pokrm navíc můžete posypat parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit