Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosky Vendula

Nadýchané kokosky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika. A jsou navíc tak dobré.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Na 60 kousků
Doba přípravy:
Vaření: 5 minutPečení: 30-40 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 5 bílků
    • 500 g krupicového cukru
    • 250 g strouhaného kokosu
    • 1 lžička rybízové nebo linecké marmelády
    • 2 lžičky bílého octa
    • 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky

Příprava jídla

1 Bílky s krupicovým cukrem a kokosem dejte do ohnivzdorné mísy, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 3–5 minut do zhoustnutí. Odstavte, přimíchejte marmeládu, ocet a hrubou mouku. Šlehejte do vychladnutí.

2 Předehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lžičkou tvořte z našlehané hmoty vysoké hrudky. Vložte do trouby a ihned ji ztlumte na 120 °C. Pečte asi 30–40 minut. Pak troubu vypněte a kokosky v ní nechte sušit, dokud trouba úplně nevychladne.

NĚCO NAVÍC
Bílkovou hmotu dejte na plechy a pečte najednou v horkovzdušné troubě. Když ji necháte stát v misce, zřídne. Pokud nemáte troubu, kde můžete péct více plechů najednou, kokosky pečte postupně uvedených 30–40 minut. Až vše upečete, vyskládejte plechy do trouby, mezi ně položte zavařovačky a vzniklou věž z plechů s kokoskami nechte pomalu dosušit v troubě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozinkové pusinky

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

REKLAMA

Přidat komentář