Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 63
Do hodiny Velmi snadné Na 60 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 587 g
Tuky 163 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané kokosky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika. A jsou navíc tak dobré.

Související recepty

Suroviny

rybízový džem 1 ČL
lze nahradit lineckým džemem
vinný ocet bílý 2 ČL
mouka pšeničná hrubá 2 PL

Postup

1

Bílky s krupicovým cukrem a kokosem dejte do ohnivzdorné mísy, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 3–5 minut do zhoustnutí. Odstavte, přimíchejte marmeládu, ocet a hrubou mouku. Šlehejte do vychladnutí.

2

Předehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lžičkou tvořte z našlehané hmoty vysoké hrudky. Vložte do trouby a ihned ji ztlumte na 120 °C. Pečte asi 30–40 minut. Pak troubu vypněte a kokosky v ní nechte sušit, dokud trouba úplně nevychladne.

NĚCO NAVÍC
Bílkovou hmotu dejte na plechy a pečte najednou v horkovzdušné troubě. Když ji necháte stát v misce, zřídne. Pokud nemáte troubu, kde můžete péct více plechů najednou, kokosky pečte postupně uvedených 30–40 minut. Až vše upečete, vyskládejte plechy do trouby, mezi ně položte zavařovačky a vzniklou věž z plechů s kokoskami nechte pomalu dosušit v troubě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...