Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 62
Do hodiny Velmi snadné Na 60 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 587 g
Tuky 163 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané kokosky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika. A jsou navíc tak dobré.

Suroviny

rybízový džem 1 ČL
lze nahradit lineckým džemem
vinný ocet bílý 2 ČL
mouka pšeničná hrubá 2 PL

Postup

1

Bílky s krupicovým cukrem a kokosem dejte do ohnivzdorné mísy, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 3–5 minut do zhoustnutí. Odstavte, přimíchejte marmeládu, ocet a hrubou mouku. Šlehejte do vychladnutí.

2

Předehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lžičkou tvořte z našlehané hmoty vysoké hrudky. Vložte do trouby a ihned ji ztlumte na 120 °C. Pečte asi 30–40 minut. Pak troubu vypněte a kokosky v ní nechte sušit, dokud trouba úplně nevychladne.

NĚCO NAVÍC
Bílkovou hmotu dejte na plechy a pečte najednou v horkovzdušné troubě. Když ji necháte stát v misce, zřídne. Pokud nemáte troubu, kde můžete péct více plechů najednou, kokosky pečte postupně uvedených 30–40 minut. Až vše upečete, vyskládejte plechy do trouby, mezi ně položte zavařovačky a vzniklou věž z plechů s kokoskami nechte pomalu dosušit v troubě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...