Hodnocení receptu
Průměr: 3 (41)
Na 60 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4008 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 583 g
Tuky 163 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nadýchané kokosky evokují bílé Vánoce. Je v nich něha i romantika. A jsou navíc tak dobré.

Suroviny

bílek 5 ks
krupicový cukr 500 g
kokos strouhaný 250 g
1 ČL
tybízová marmeláda lze nahradit lineckou marmeládou
vinný ocet bílý 2 ČL
mouka pšeničná hrubá 2 PL
1 Bílky s krupicovým cukrem a kokosem dejte do ohnivzdorné mísy, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 3–5 minut do zhoustnutí. Odstavte, přimíchejte marmeládu, ocet a hrubou mouku. Šlehejte do vychladnutí.

2 Předehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lžičkou tvořte z našlehané hmoty vysoké hrudky. Vložte do trouby a ihned ji ztlumte na 120 °C. Pečte asi 30–40 minut. Pak troubu vypněte a kokosky v ní nechte sušit, dokud trouba úplně nevychladne.

NĚCO NAVÍC
Bílkovou hmotu dejte na plechy a pečte najednou v horkovzdušné troubě. Když ji necháte stát v misce, zřídne. Pokud nemáte troubu, kde můžete péct více plechů najednou, kokosky pečte postupně uvedených 30–40 minut. Až vše upečete, vyskládejte plechy do trouby, mezi ně položte zavařovačky a vzniklou věž z plechů s kokoskami nechte pomalu dosušit v troubě.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit