0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 63
Do hodiny Velmi snadné 40 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2737 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 322 g
Tuky 109 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na kokosové kostky je od naší produkční Veroniky. "Jsou pro mě synonymem našich rodinných Vánoc. I když je umím už skoro poslepu, úplně nejvíc mi chutnají, když je pro nás udělá táta," říká nadšeně.

Suroviny

bílek 7 ks
krupicový cukr 160 g
mouka pšeničná polohrubá 160 g
máslo 80 g
rozpuštěné
čokoládová poleva 1 ks
rozpuštěná
kokos strouhaný
na obalení

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a k němu pak postupně přidávejte cukr, mouku a rozpuštěné máslo. Získat byste měli spíše tužší těsto. Na plech dejte pečicí papír a zhruba na polovinu plechu naneste špachtlí těsto (použít můžete i menší pekáček). Pečte při 180 stupních 20 minut. Po zchladnutí nakrájejte na kostky o velikosti 2 × 2 cm. Potom je obalte v čokoládové polevě a následně i v kokosu.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li mít barevné Vánoce, udělejte si barevné kostky – kokos obarvěte potravinářskými barvami a obalujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit