0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 64
Do hodiny Velmi snadné 40 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2737 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 322 g
Tuky 109 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na kokosové kostky je od naší produkční Veroniky. "Jsou pro mě synonymem našich rodinných Vánoc. I když je umím už skoro poslepu, úplně nejvíc mi chutnají, když je pro nás udělá táta," říká nadšeně.

Suroviny

bílek 7 ks
krupicový cukr 160 g
mouka pšeničná polohrubá 160 g
máslo 80 g
rozpuštěné
čokoládová poleva 1 ks
rozpuštěná
kokos strouhaný
na obalení

Postup

1

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a k němu pak postupně přidávejte cukr, mouku a rozpuštěné máslo. Získat byste měli spíše tužší těsto.

2

Na plech dejte pečicí papír a zhruba na polovinu plechu naneste špachtlí těsto (použít můžete i menší pekáček).

3

Pečte při 180 stupních 20 minut. Po zchladnutí nakrájejte na kostky o velikosti 2 × 2 cm.

4

Potom je obalte v čokoládové polevě a následně i v kokosu.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li mít barevné Vánoce, udělejte si barevné kostky – kokos obarvěte potravinářskými barvami a obalujte.

Související články

Jak jednoduše otevřít a oloupat kokosový ořech
  • Tipy a triky

Jak jednoduše otevřít a oloupat kokosový ořech

Zima patří tropickému ovoci, ostatně málokomu chyběly na vánočním stole pomeranče, mandarinky, ananas či právě kokos. Mandarinky oloupete, ananas okrájíte, ale co s kokosem? Kladívko? Pilku? Víme, jak se do něj nejsnadněji dostat! Můžete ho...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit