Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trubičky s bílou čokoládou

Andělsky něžné trubičky už na první pohled evokují Vánoce. A co teprve až ochutnáte!
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: Na 60 trubiček
Doba přípravy:
Chlazení: 1 hodinaPečení: 10 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 400 g hladké mouky + na poprášení kuchyňského válu
    • 180 g másla
    • 120 g krupicového cukru
    • 120 g mletých vlašských ořechů
    • 1 vejce + 3 lžíce mléka
    • 150 g bílé čokolády

    Na pomerančový krém
    • 500 g mascarpone
    • 2 sáčky vanilkového cukru + 2–3 lžíce moučkového cukru
    • nastrouhaná kůra z půlky biopomeranče
    • 2–3 lžíce cointreau (pomerančový likér, koupíte v hypermarketech)

Příprava jídla

1 Z mouky, másla, cukru, ořechů, vajec a mléka vypracujte těsto; hodinu chlaďte. Pak z něj vyválejte 2mm plát a nařezejte na pruhy – měly by být asi o centimetr užší, než jsou kovové trubičky na pečení. Trubičku položte na pás těsta a rolujte; když je celá obalená, odřízněte těsto. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta. Pečte na plechu s pečicím papírem při 180 °C asi 10 minut. Trubičky stáhněte z kovu ještě horké.

2 Konce trubiček po vychladnutí namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě a na mřížce je nechte zaschnout. Nakonec je plňte pomocí cukrářského sáčku krémem vyšlehaným z mascarpone, vanilkového a moučkového cukru, pomerančové kůry a likéru.

Něco navíc:
Kovové trubičky koupíte v Domácích potřebách, balení o 30 kusech stojí kolem 85 Kč. Na www.ceske-formicky.cz prodávají rádlo, s nímž připravíte stejnoměrné pásy z těsta raz dva.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den.Jak rychle je třeba trubičky spotřebovat,vzhledem k náplni z mascarpone?
Obrazek uzivatele
Dobrý den Dagmar, sníst by se měly do několika dnů.
Obrazek uzivatele
Dobry den, mam dotaz - muzu pomerancovy liker necim nahradit? Nechce se mi kupovat jen kvuli trubickam. Dekuji ;)
Obrazek uzivatele
Dobrý den, nahradit ho samozřejmě můžete například amarettem nebo tuzemským rumem, ovšem musíte počítat s tím, že výsledná chuť bude samozřejmě maličko jiná...
Obrazek uzivatele
Dobrý den, musejí se trubičky potírat tukem, než se na ně dává těsto? Děkuji za odpověď.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Pavlo, řekli bychom, že záleží především na doporučení výrobce. Samozřejmě pokud si nejste jistá, nejdříve upečte třeba jenom dvě trubičky na zkoušku. Jednu na pomazané a jednu na nepomazané trubičce a pro příště už budete vědět, co a jak. Držíme palce, ať se trubičky vydaří, redakce Apetitu

Přidat komentář