0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetková kolečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4784 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 373 g
Tuky 333 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké cukroví s citrusovou náplní příjemně osvěží sváteční stůl. Po všech čokoládových a máslových krémech jistě vítaná změna!

Suroviny

máslo 200 g
pokrájené
mouka pšeničná hladká 300 g
prosátá
moučkový cukr 2 PL
prosátý
vanilkový lusk 1 ks
Na krém
bílá čokoláda 200 g
nasekaná
limetová kůra
z jedné limety
limetová šťáva 1 ČL
smetana ke šlehání 125 ml
máslo 40 g
změklé

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte dřeň. V kuchyňském robotu pomocí sekacího nástavce promíchejte máslo, mouku, cukr a dřeň z vanilkového lusku tak, abyste získali nejdřív drobenku a pak větší hrudky. Vyklopte na pomoučněný vál a co nejrychleji zpracujte soudržné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

2 Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na sílu 4–5 mm. Horní papír sloupněte a kolečkem o průměru asi 4 cm vykrájejte cukroví. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte deset minut dozlatova.

3 Těsně před Vánocemi připravte krém. V kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění bílou čokoládu, smetanu a limetkovou kůru. Nechte vychladnout. Směs dejte do mísy, přidejte limetkovou šťávu a změklé máslo a vyšlehejte elektrickými ručními metlami na hladký krém. Spojujte jím dvě (ale můžete i víc) kolečka k sobě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit