Křehké cukroví s citrusovou náplní příjemně osvěží sváteční stůl. Po všech čokoládových a máslových krémech jistě vítaná změna!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte dřeň. V kuchyňském robotu pomocí sekacího nástavce promíchejte máslo, mouku, cukr a dřeň z vanilkového lusku tak, abyste získali nejdřív drobenku a pak větší hrudky.
Vyklopte na pomoučněný vál a co nejrychleji zpracujte soudržné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na sílu 4–5 mm. Horní papír sloupněte a kolečkem o průměru asi 4 cm vykrájejte cukroví. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte deset minut dozlatova.
Těsně před Vánocemi připravte krém. V kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění bílou čokoládu, smetanu a limetkovou kůru. Nechte vychladnout.
Směs dejte do mísy, přidejte limetkovou šťávu a změklé máslo a vyšlehejte elektrickými ručními metlami na hladký krém. Spojujte jím dvě (ale můžete i víc) kolečka k sobě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dvanáctero cukroví(12 receptů)