0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetková kolečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 74
Více než hodinu Snadné Na 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4784 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 373 g
Tuky 333 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké cukroví s citrusovou náplní příjemně osvěží sváteční stůl. Po všech čokoládových a máslových krémech jistě vítaná změna!

Suroviny

máslo 200 g
pokrájené
mouka pšeničná hladká 300 g
prosátá
moučkový cukr 2 PL
prosátý
vanilkový lusk 1 ks
Na krém
bílá čokoláda 200 g
nasekaná
limetová kůra
z jedné limety
limetová šťáva 1 ČL
máslo 40 g
změklé

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte dřeň. V kuchyňském robotu pomocí sekacího nástavce promíchejte máslo, mouku, cukr a dřeň z vanilkového lusku tak, abyste získali nejdřív drobenku a pak větší hrudky.

3

Vyklopte na pomoučněný vál a co nejrychleji zpracujte soudržné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

4

Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na sílu 4–5 mm. Horní papír sloupněte a kolečkem o průměru asi 4 cm vykrájejte cukroví. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte deset minut dozlatova.

5

Těsně před Vánocemi připravte krém. V kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění bílou čokoládu, smetanu a limetkovou kůru. Nechte vychladnout.

6

Směs dejte do mísy, přidejte limetkovou šťávu a změklé máslo a vyšlehejte elektrickými ručními metlami na hladký krém. Spojujte jím dvě (ale můžete i víc) kolečka k sobě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč