0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trubičky s bílou čokoládou

Trubičky s bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trubičky s bílou čokoládou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Pro zkušené Na 60 trubiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7983 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 746 g
Tuky 505 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Andělsky něžné trubičky us bílou čokoládou ž na první pohled evokují Vánoce. A co teprve až ochutnáte!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
+ na poprášení kuchyňského válu
máslo 180 g
krupicový cukr 120 g
vlašské ořechy 120 g
mleté
vejce 1 ks
mléko 3 PL
bílá čokoláda 150 g
Na pomerančovný krém
mascarpone 500 g
vanilkový cukr 2 bal
moučkový cukr 3 PL
pomerančová kůra
nastrouhaná z půlky biopomeranče
pomerančový likér 3 PL
cointreau

Postup

1

Z mouky, másla, cukru, ořechů, vajec a mléka vypracujte těsto; hodinu chlaďte.

2

Pak z něj vyválejte 2mm plát a nařezejte na pruhy – měly by být asi o centimetr užší, než jsou kovové trubičky na pečení.

3

Trubičku položte na pás těsta a rolujte; když je celá obalená, odřízněte těsto. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta.

4

Pečte na plechu s pečicím papírem při 180 °C asi 10 minut. Trubičky stáhněte z kovu ještě horké.

5

Konce trubiček po vychladnutí namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě a na mřížce je nechte zaschnout. Nakonec je plňte pomocí cukrářského sáčku krémem vyšlehaným z mascarpone, vanilkového a moučkového cukru, pomerančové kůry a likéru.

NĚCO NAVÍC
Kovové trubičky koupíte v domácích potřebách. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

irena popelkova

Dobry den, mam dotaz - muzu pomerancovy liker necim nahradit? Nechce se mi kupovat jen kvuli trubickam. Dekuji ;)

Martina Zajícová

Dobrý den, nahradit ho samozřejmě můžete například amarettem nebo tuzemským rumem, ovšem musíte počítat s tím, že výsledná chuť bude samozřejmě maličko jiná...

Martina Zajícová

Dobrý den, Pavlo, řekli bychom, že záleží především na doporučení výrobce. Samozřejmě pokud si nejste jistá, nejdříve upečte třeba jenom dvě trubičky na zkoušku. Jednu na pomazané a jednu na nepomazané trubičce a pro příště už budete vědět, co a jak. Držíme palce, ať se trubičky vydaří, redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit