0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trubičky s bílou čokoládou

Trubičky s bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trubičky s bílou čokoládou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Pro zkušené Na 60 trubiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7983 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 746 g
Tuky 505 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Andělsky něžné trubičky us bílou čokoládou ž na první pohled evokují Vánoce. A co teprve až ochutnáte!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
+ na poprášení kuchyňského válu
máslo 180 g
krupicový cukr 120 g
vlašské ořechy 120 g
mleté
vejce 1 ks
mléko 3 PL
bílá čokoláda 150 g
Na pomerančovný krém
mascarpone 500 g
vanilkový cukr 2 bal
moučkový cukr 3 PL
pomerančová kůra
nastrouhaná z půlky biopomeranče
pomerančový likér 3 PL
cointreau

Postup

1

Z mouky, másla, cukru, ořechů, vajec a mléka vypracujte těsto; hodinu chlaďte.

2

Pak z něj vyválejte 2mm plát a nařezejte na pruhy – měly by být asi o centimetr užší, než jsou kovové trubičky na pečení.

3

Trubičku položte na pás těsta a rolujte; když je celá obalená, odřízněte těsto. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta.

4

Pečte na plechu s pečicím papírem při 180 °C asi 10 minut. Trubičky stáhněte z kovu ještě horké.

5

Konce trubiček po vychladnutí namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě a na mřížce je nechte zaschnout. Nakonec je plňte pomocí cukrářského sáčku krémem vyšlehaným z mascarpone, vanilkového a moučkového cukru, pomerančové kůry a likéru.

NĚCO NAVÍC
Kovové trubičky koupíte v domácích potřebách. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

irena popelkova

Dobry den, mam dotaz - muzu pomerancovy liker necim nahradit? Nechce se mi kupovat jen kvuli trubickam. Dekuji ;)

Martina Zajícová

Dobrý den, nahradit ho samozřejmě můžete například amarettem nebo tuzemským rumem, ovšem musíte počítat s tím, že výsledná chuť bude samozřejmě maličko jiná...

Martina Zajícová

Dobrý den, Pavlo, řekli bychom, že záleží především na doporučení výrobce. Samozřejmě pokud si nejste jistá, nejdříve upečte třeba jenom dvě trubičky na zkoušku. Jednu na pomazané a jednu na nepomazané trubičce a pro příště už budete vědět, co a jak. Držíme palce, ať se trubičky vydaří, redakce Apetitu

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit