Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tatranské řezy s ořechy

Pokud honíte čas, je pro vás tohle cukroví ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat vykrajováním a slepováním.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
48 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 menší plech
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení: aspoň 1 hodina
PT25M
Pečení 0:25
Cukroví Východoevropská

Ingredience

    • 150 g hladké mouky
    • 150 g másla
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • ½ lžíce moučkového cukru
    • špetka soli
    • 180 g vanilkového cukru
    • 180 g mletých vlašských ořechů
    • cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Z mouky, soli, másla, žloutků a moučkového cukru zpracujte na vále nebo na pracovní ploše kuchyňské linky hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.

2 Menší plech (nebo přibližně dvě třetiny plechu klasických rozměrů) vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Vychladlé těsto rozválejte a dejte na plech. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, zašlehejte cukr a zlehka přimíchejte mleté ořechy. Hmotou potřete vyválenou placku a dvacet až pětadvacet minut pečte – horní vrstva by měla při dotyku křupat.

3 Upečenou placku rozkrájejte na kousky a podle chuti poprašte cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

Retro dezerty

REKLAMA

Přidat komentář