0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šalamounské řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 108
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5829 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 688 g
Tuky 258 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Do těsta můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy.

Suroviny

krupicový cukr 440 g
máslo 250 g
+ na vymazání plechu
kakao holandského typu 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mouka pšeničná polohrubá 300 g
vejce 4 ks
rum 180 ml
tuzemák
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
kokos strouhaný
na posypání

1 Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte máslo i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem. Pak odeberte zhruba 100 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna na 180 stupňů 25 minut.

2 Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Eva Dvořáková

Dobrý den, Lucie. Řezy pečte na 180 stupňů a průběžne kontrolujte. Děkujeme každopádně za komentář, určitě nám tento údaj z receptu vypadl, tak se zároveň i omlouváme. S přáním krásného dne z redakce přeje, Eva.

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit