0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šalamounské řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 108
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5829 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 688 g
Tuky 258 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Do těsta můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy.

Suroviny

krupicový cukr 440 g
máslo 250 g
+ na vymazání plechu
kakao holandského typu 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mouka pšeničná polohrubá 300 g
vejce 4 ks
rum 180 ml
tuzemák
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
kokos strouhaný
na posypání

1 Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte máslo i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem. Pak odeberte zhruba 100 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna na 180 stupňů 25 minut.

2 Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Eva Dvořáková

Dobrý den, Lucie. Řezy pečte na 180 stupňů a průběžne kontrolujte. Děkujeme každopádně za komentář, určitě nám tento údaj z receptu vypadl, tak se zároveň i omlouváme. S přáním krásného dne z redakce přeje, Eva.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit