Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Do těsta můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy.
Postup
Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte máslo i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem.
Pak odeberte zhruba 100 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte.
Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna na 180 stupňů 25 minut.
Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
- Socialistické dezerty, které si svou slávu udržely dodnes(18 receptů)
- Dezerty, které pamatují socialismus. Zamlsejte si bez výčitek jako za mlada(18 receptů)
Komentáře
Bronislava Balková
26.05.2010 11:37
Šalamounské řezy
Jana Golianova
03.10.2014 19:11
Opravdu jednoduché a skvělé,
Opravdu jednoduché a skvělé, jen jsem dala mín cukru a ještě půl napůl s třtinovým:) výsledek mňamozní!!!:)
Jana Kopřivová
05.10.2015 15:59
Super obměna :)
Super obměna :)
Viktorija Vekljuk
10.11.2014 20:09
opravdu povedený recept:)
opravdu povedený recept:) Velice nám chutnal a určitě budu péct dál:)):* Děkuji..
Jana Kopřivová
05.10.2015 15:59
Tak to máme opravdu radost!
Tak to máme opravdu radost!
Jana pechová
21.02.2015 09:34
Tuhle buchtu dělám dlouho a
Tuhle buchtu dělám dlouho a často. Je rychlá,snadná a výborná.
Alena Pszotová
26.03.2015 20:00
Nejrychlejší možná,ale 440 g
Nejrychlejší možná,ale 440 g cukru ?
Jana Kopřivová
05.10.2015 15:59
Milá Aleno, klidně část cukru
Milá Aleno, klidně část cukru uberte, abyste se přiblížila sladkosti, kterou máte doma rádi. Buchtě to neublíží.
Lucie Kotková
12.05.2018 22:26
Na kolik stupňů péci? Děkuji.
Na kolik stupňů péci? Děkuji.
Eva Dvořáková
15.05.2018 11:28
Dobrý den, Lucie. Řezy pečte
Dobrý den, Lucie. Řezy pečte na 180 stupňů a průběžne kontrolujte. Děkujeme každopádně za komentář, určitě nám tento údaj z receptu vypadl, tak se zároveň i omlouváme. S přáním krásného dne z redakce přeje, Eva.