0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zuzčiny medové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 76
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9115 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 831 g
Tuky 575 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana Jeřábková.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 420 g
krupicový cukr 150 g
máslo 150 g
vejce 2 ks
med 2 PL
jedlá soda 2 ČL
mléko 2 PL
sůl 1 špetka
trocha smíchaná s mlékem
rybízový džem
na potření
Na ořechovou krustu
vlašské ořechy 300 g
nasekané
máslo 120 g
med 3 PL
krupicový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 bal
Na krém
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
mléko 250 ml
moučkový cukr 3 PL
máslo 150 g

Postup

1

Z prvních osmi surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho napůl a vyválejte dvě placky vysoké asi 3 mm. Obě dejte na pečicí papír; jednu z placek upečte při 180 °C dozlatova.

2

Připravte si krustu: Cukr nasypte do pánve, nechte ho zezlátnout na karamel a přimíchejte ostatní suroviny. Směs naneste na syrovou placku a pečte 10 minut, aby bylo těsto propečené.

3

Na krém: Pudink uvařte podle postupu na obalu ve čtvrtlitru mléka. Překryjte ho fólií a nechte vychladnout. Pak utřete máslo s cukrem a zašlehejte pudink.

4

Upečenou placku bez krusty lehce pocákejte mlékem s rumem, potřete rybízovou zavařeninou a připraveným krémem. Přiklopte plackou s ořechy (krustou nahoru) a nechte uležet alespoň do druhého dne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

Martina Vlad

Genialni! Tenhle medovy rez byl hitem nasich vanoc, vsichni chteji recept :) Spodni vrstvu jsem misto mlikem potrela kavou (stacilo jedno silne preso), a do kremu jsem pridala rumovou esenci. Moc diky!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč