Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9115 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 831 g
Tuky 575 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana Jeřábková.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 420 g
krupicový cukr 150 g
máslo 150 g
vejce 2 ks
med 2 PL
jedlá soda 2 ČL
mléko 2 PL
sůl špetka
rum
trocha smíchaná s mlékem
rybízový džem
na potření
Na ořechovou krustu
vlašské ořechy 300 g
nasekané
máslo 120 g
med 3 PL
krupicový cukr 50 g
vanilkový cukr 1
pudinkový prášek 1
máslo 150 g
mléko 250 ml
moučkový cukr 3 PL
Na krém

1 Z prvních osmi surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho napůl a vyválejte dvě placky vysoké asi 3 mm. Obě dejte na pečicí papír; jednu z placek upečte při 180 °C dozlatova.

2 Připravte si krustu: Cukr nasypte do pánve, nechte ho zezlátnout na karamel a přimíchejte ostatní suroviny. Směs naneste na syrovou placku a pečte 10 minut, aby bylo těsto propečené.

3 Na krém: Pudink uvařte podle postupu na obalu ve čtvrtlitru mléka. Překryjte ho fólií a nechte vychladnout. Pak utřete máslo s cukrem a zašlehejte pudink.

4 Upečenou placku bez krusty lehce pocákejte mlékem s rumem, potřete rybízovou zavařeninou a připraveným krémem. Přiklopte plackou s ořechy (krustou nahoru) a nechte uležet alespoň do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

Martina Vlad

Genialni! Tenhle medovy rez byl hitem nasich vanoc, vsichni chteji recept :) Spodni vrstvu jsem misto mlikem potrela kavou (stacilo jedno silne preso), a do kremu jsem pridala rumovou esenci. Moc diky!

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit