„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana Jeřábková. Medové řezy známé také jako ‚nebe v hubě‘ si nás doslova získaly a proto není divu, že jsme Zuzku ihned poprosili o recept.
Suroviny
Postup
Z prvních osmi surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho napůl a vyválejte dvě placky vysoké asi 3 mm. Obě dejte na pečicí papír; jednu z placek upečte při 180 °C dozlatova.
Připravte si krustu: Cukr nasypte do pánve, nechte ho zezlátnout na karamel a přimíchejte ostatní suroviny. Směs naneste na syrovou placku a pečte 10 minut, aby bylo těsto propečené.
Na krém: Pudink uvařte podle postupu na obalu ve čtvrtlitru mléka. Překryjte ho fólií a nechte vychladnout. Pak utřete máslo s cukrem a zašlehejte pudink.
Upečenou placku bez krusty lehce pocákejte mlékem s rumem, potřete rybízovou zavařeninou a připraveným krémem. Přiklopte plackou s ořechy (krustou nahoru) a nechte uležet alespoň do druhého dne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Naše nejoblíbenější cukroví(10 receptů )
- Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty(12 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
Komentáře
Genialni! Tenhle medovy rez byl hitem nasich vanoc, vsichni chteji recept :) Spodni vrstvu jsem misto mlikem potrela kavou (stacilo jedno silne preso), a do kremu jsem pridala rumovou esenci. Moc diky!