Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém do vánočního cukroví

Ingredience do krému na vánoční cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tentokrát si vybere opravdu každý. I když každý má svůj oblíbený recept na krém do cukroví, my vám přinášíme až sedm variant jednoho krému. Můžete s ním plnit nejen cukroví (košíčky, ořechy, trubičky), ale také dorty a rolády. Umíchejte krémovou náplň přesně podle své chuti!

Základní krém na plnění cukroví

  • 125 ml mléka
  • 1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru (nebo odpovídající množství domácího vanilkového cukru)
  • 1 žloutek (nemusí být)
  1. Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
  2. Mezitím utřete máslo s oběma cukry a žloutkem do pěny. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.

Obměny základního krému

  • Čokoládový - Do základního krému vmíchejte 50 g rozpuštěné nebo nastrouhané 60% čokolády.
  • Kávový - Do základního krému vmíchejte 1 lžíci silné kávy.
  • Koňakový - Do základního krému vmíchejte po částech 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
  • Mandlový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce oloupaných a jemně nastrouhaných nebo umletých mandlí.
  • Ořechový - Do základního krému vmíchejte 3–5 lžic jemně nastrouhaných či umletých vlašských nebo lískových oříšků.
  • Kokosovo-rumový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce strouhaného kokosu a pak po kapkách i 2 lžičky rumu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...