Krém do vánočního cukroví

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Krém do vánočního cukroví

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

125 ml mléka
1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru (nebo odpovídající množství domácího vanilkového cukru)
1 žloutek (nemusí být)
Základní krém na plnění cukroví 1 Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout. 2 Mezitím utřete máslo s oběma cukry a žloutkem do pěny. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém. Obměny * Čokoládový - Do základního krému vmíchejte 50 g rozpuštěné nebo nastrouhané 60% čokolády. * Kávový - Do základního krému vmíchejte 1 lžíci silné kávy. * Koňakový - Do základního krému vmíchejte po částech 3 lžíce hustého vaječného koňaku. * Mandlový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce oloupaných a jemně nastrouhaných nebo umletých mandlí. * Ořechový - Do základního krému vmíchejte 3–5 lžic jemně nastrouhaných či umletých vlašských nebo lískových oříšků. * Kokosovo-rumový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce strouhaného kokosu a pak po kapkách i 2 lžičky rumu.

Obchod Apetit