Tentokrát si vybere opravdu každý. I když každý má svůj oblíbený recept na krém do cukroví, my vám přinášíme až sedm variant jednoho krému. Můžete s ním plnit nejen cukroví (košíčky, ořechy, trubičky), ale také dorty a rolády. Umíchejte krémovou náplň přesně podle své chuti!
Základní krém na plnění cukroví
- 125 ml mléka
- 1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
- 125 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru (nebo odpovídající množství domácího vanilkového cukru)
- 1 žloutek (nemusí být)
- Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
- Mezitím utřete máslo s oběma cukry a žloutkem do pěny. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.
Obměny základního krému
- Čokoládový - Do základního krému vmíchejte 50 g rozpuštěné nebo nastrouhané 60% čokolády.
- Kávový - Do základního krému vmíchejte 1 lžíci silné kávy.
- Koňakový - Do základního krému vmíchejte po částech 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
- Mandlový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce oloupaných a jemně nastrouhaných nebo umletých mandlí.
- Ořechový - Do základního krému vmíchejte 3–5 lžic jemně nastrouhaných či umletých vlašských nebo lískových oříšků.
- Kokosovo-rumový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce strouhaného kokosu a pak po kapkách i 2 lžičky rumu.