Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krém do vánočního cukroví

Popis receptu: 
*****
Autor: Monika Domankušová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    125 ml mléka 1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky 125 g másla 140 g moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru (nebo odpovídající množství domácího vanilkového cukru) 1 žloutek (nemusí být)

Příprava jídla

Základní krém na plnění cukroví 1 Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout. 2 Mezitím utřete máslo s oběma cukry a žloutkem do pěny. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém. Obměny * Čokoládový - Do základního krému vmíchejte 50 g rozpuštěné nebo nastrouhané 60% čokolády. * Kávový - Do základního krému vmíchejte 1 lžíci silné kávy. * Koňakový - Do základního krému vmíchejte po částech 3 lžíce hustého vaječného koňaku. * Mandlový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce oloupaných a jemně nastrouhaných nebo umletých mandlí. * Ořechový - Do základního krému vmíchejte 3–5 lžic jemně nastrouhaných či umletých vlašských nebo lískových oříšků. * Kokosovo-rumový - Do základního krému vmíchejte 4 lžíce strouhaného kokosu a pak po kapkách i 2 lžičky rumu.
REKLAMA

Přidat komentář