Macešky se hodí na Vánoce, ale třeba i jako zákusky na narozeniny či svatbu.
Suroviny
Postup
Cukr utřete s máslem a žloutky do pěny. Nechte 20 minut odpočívat a pak přisypte mouku s práškem do pečiva i kakao.
Troubu předehřejte na 200 °C, z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zatřete do těsta.
Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude těsto pružné a na povrchu suché.
Nechte ho do druhého dne odpočinout.
Potom vykrajujte kulatou formičkou kolečka a vodorovně je rozřízněte. Zbytky těsta rozdrobte a v misce spojte se změklým máslem a ostatními surovinami na krém.
Spojujte vždy dvě kolečka změklým krémem a potřete je i po obvodu. Pak je obalte v kokosu a shora je pomocí štětečku potřete rozpuštěnými ledovými kaštany.
Pak bílou čokoládou nebo polevou nakreslete dva soustředné kruhy – menší a větší – a pomocí páratka je propojte, aby vznikla maceška.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Naše nejoblíbenější cukroví(10 receptů)
Komentáře
Tereza Holečková
02.12.2015 08:53
Když udělám macešky dnes,
Když udělám macešky dnes, vydrží mi do Vánoc? Děkuji
Jana Kopřivová
02.12.2015 12:38
Milá Terko, s krémovým
Milá Terko, s krémovým cukrovím určitě ještě nějaký týden počkejte. Zkazilo by se. Teď pečte jen suché věci, perníčky, neplněné máslové cukroví apod.