Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Milčiny macešky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 126
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7848 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 629 g
Tuky 506 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilé malé dezerty s maceškovým vzorem se budou přímo vyjímat na talíři s vánočním cukrovím. Ale macešky se hodí nejen na Vánoce, ale třeba i jako zákusky na narozeniny či svatbu. Senzační recept na efektní mini dezerty.

Související recepty

Suroviny

máslo 240 g
+ trocha na plech
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na krém
máslo 150 g
rum 5 PL
Na ozdobu
Ledové kaštany 3 ks
rozpuštěná; nebo cukrová poleva
na obalení

Postup

1

Cukr utřete s máslem a žloutky do pěny. Nechte 20 minut odpočívat a pak přisypte mouku s práškem do pečiva i kakao.

2

Troubu předehřejte na 200 °C, z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zatřete do těsta.

3

Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude těsto pružné a na povrchu suché.

4

Nechte ho do druhého dne odpočinout.

5

Potom vykrajujte kulatou formičkou kolečka a vodorovně je rozřízněte. Zbytky těsta rozdrobte a v misce spojte se změklým máslem a ostatními surovinami na krém.

6

Spojujte vždy dvě kolečka změklým krémem a potřete je i po obvodu. Pak je obalte v kokosu a shora je pomocí štětečku potřete rozpuštěnými ledovými kaštany.

7

Pak bílou čokoládou nebo polevou nakreslete dva soustředné kruhy – menší a větší – a pomocí páratka je propojte, aby vznikla maceška.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

02.12.2015 08:53

Když udělám macešky dnes, vydrží mi do Vánoc? Děkuji

02.12.2015 12:38

Milá Terko, s krémovým cukrovím určitě ještě nějaký týden počkejte. Zkazilo by se. Teď pečte jen suché věci, perníčky, neplněné máslové cukroví apod.

Apetit magazín