Roztomilé malé dezerty s maceškovým vzorem se budou přímo vyjímat na talíři s vánočním cukrovím. Ale macešky se hodí nejen na Vánoce, ale třeba i jako zákusky na narozeniny či svatbu. Senzační recept na efektní mini dezerty.
Suroviny
Postup
Cukr utřete s máslem a žloutky do pěny. Nechte 20 minut odpočívat a pak přisypte mouku s práškem do pečiva i kakao.
Troubu předehřejte na 200 °C, z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho zatřete do těsta.
Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude těsto pružné a na povrchu suché.
Nechte ho do druhého dne odpočinout.
Potom vykrajujte kulatou formičkou kolečka a vodorovně je rozřízněte. Zbytky těsta rozdrobte a v misce spojte se změklým máslem a ostatními surovinami na krém.
Spojujte vždy dvě kolečka změklým krémem a potřete je i po obvodu. Pak je obalte v kokosu a shora je pomocí štětečku potřete rozpuštěnými ledovými kaštany.
Pak bílou čokoládou nebo polevou nakreslete dva soustředné kruhy – menší a větší – a pomocí páratka je propojte, aby vznikla maceška.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Naše nejoblíbenější cukroví(10 receptů )
Komentáře
Když udělám macešky dnes, vydrží mi do Vánoc? Děkuji
Milá Terko, s krémovým cukrovím určitě ještě nějaký týden počkejte. Zkazilo by se. Teď pečte jen suché věci, perníčky, neplněné máslové cukroví apod.