Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5770 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 423 g
Tuky 393 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kakao 1 PL
holandského typu
máslo 200 g
na kostky
moučkový cukr 100 g
mandle 80 g
oloupané a najemno namleté
citronová kůra
nastrouhaná z 1 biocitronu
žloutek 1 ks
čokoládová poleva
marcipán
vyválený, lze nahradit mandlemi či půlkami vlašských ořechů, na ozdobení
Na náplň
vlašské ořechy 100 g
namleté
máslo 100 g
moučkový cukr 100 g
meruňkový džem 1 PL
rum 1 PL
rum tuzemák

1 Do prosáté mouky přisypte kakao, přidejte kostky másla, cukr, mandle, citronovou kůru a žloutek a zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odpočinout do lednice.

2 Z těsta vyválejte 0,5 cm silný plát a formičkami z něj vykrajujte tvary (my jsme zvolili obdélníky, které vypadají jako karty, ale můžete vykrájet kolečka, hvězdičky…). Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v mírně vyhřáté troubě 8 minut podle velikosti. Nechte vychladnout.

3 Mezitím si připravte náplň. Utřete máslo s cukrem do nadýchané pěny, přidejte meruňkový džem, rum a ořechy. Krémem slepujte upečené tvary cukroví. Na závěr dortíčky polijte čokoládovou polevou a ozdobte tvary vykrájenými z marcipánu, oloupanou mandlí nebo půlkou ořechu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit