Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5770 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 423 g
Tuky 393 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kakao 1 PL
holandského typu
máslo 200 g
na kostky
moučkový cukr 100 g
mandle 80 g
oloupané a najemno namleté
citronová kůra
nastrouhaná z 1 biocitronu
žloutek 1 ks
čokoládová poleva
marcipán
vyválený, lze nahradit mandlemi či půlkami vlašských ořechů, na ozdobení
Na náplň
vlašské ořechy 100 g
namleté
máslo 100 g
moučkový cukr 100 g
meruňkový džem 1 PL
rum 1 PL
rum tuzemák

1 Do prosáté mouky přisypte kakao, přidejte kostky másla, cukr, mandle, citronovou kůru a žloutek a zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na hodinu odpočinout do lednice.

2 Z těsta vyválejte 0,5 cm silný plát a formičkami z něj vykrajujte tvary (my jsme zvolili obdélníky, které vypadají jako karty, ale můžete vykrájet kolečka, hvězdičky…). Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v mírně vyhřáté troubě 8 minut podle velikosti. Nechte vychladnout.

3 Mezitím si připravte náplň. Utřete máslo s cukrem do nadýchané pěny, přidejte meruňkový džem, rum a ořechy. Krémem slepujte upečené tvary cukroví. Na závěr dortíčky polijte čokoládovou polevou a ozdobte tvary vykrájenými z marcipánu, oloupanou mandlí nebo půlkou ořechu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit