Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vinná klobása na černém pivě

Popis receptu: 
Pro 6 osob • Příprava: 20 min • Pečení: 20 min (z časopisu Albert)
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    •• 1 kg vinné klobásy •• slunečnicový olej •• 200 g anglické slaniny, na nudličky •• 2 větší cibule, nakrájené •• 3–4 stroužky česneku, utřené •• 200 g rajčatového protlaku •• 200–250 ml černého piva •• sůl, mletý černý pepř

Příprava jídla

Z vinné klobásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem. Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku. Do stejné pánve dejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji. V momentě, kdy slanina hodně prská, přidejte cibuli a česnek a 3–5 minut smažte, vmíchejte protlak a černé pivo. Osolte a opepřete podle chuti, pak směsí přelijte klobásky a dejte na patnáct až dvacet minut péct do trouby zahřáté na 200 °C.
REKLAMA

Přidat komentář