Suroviny
klobása vinná
1
kg
slunečnicový olej
anglická slanina
200
g
na nudličky
cibule
2
ks
na jemno
česnek
3
utřené na pastu
rajčatový protlak
200
g
pivo tmavé
200
ml
sůl
pepř
Postup
1
Z vinné klobásy stočte dvacet středně velkých šneků a sepněte je párátkem. Pak je z obou stran krátce osmahněte na lžíci slunečnicového oleje a dejte na dno pekáčku.
2
Do stejné pánve dejte slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvařte ji. V momentě, kdy slanina hodně prská, přidejte cibuli a česnek a 3–5 minut smažte, vmíchejte protlak a černé pivo. Osolte a opepřete podle chuti, pak směsí přelijte klobásky a dejte na patnáct až dvacet minut péct do trouby zahřáté na 200 °C.
Ilustrační foto: ImageProfessionals