0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí ptáčky na židovský způsob

Hovězí ptáčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí ptáčky na židovský způsob

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3830 kcal
Bílkoviny 282 g
Sacharidy 32 g
Tuky 281 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo párku naplňte maso hovězím salámem, a uvidíte ten rozdíl! Takto se ptáčky připravují v židovské kuchyni.

Suroviny

zadní, odblaněné
salám 200 g
hovězí
vejce 2 ks
uvařená natvrdo, na kostičky
cibule 2 ks
na kostičky
okurky nakládané 2 ks
nasekané
mouka macesová 3 PL
olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Maso přes vlákno nakrájejte na plátky a naklepejte ho. Cibuli na troše oleje osmahněte dozlatova. Salám pokrájejte nadrobno.

2 Z uzeniny, vajec, okurek, cibule, soli a pepře vypracujte nádivku. Rozdělte ji na plátky masa, zarolujte a svažte nití nebo zajistěte sponou na ptáčky. Osolte a opepřete.

3 Ptáčky posypte moukou a na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahněte. Až se maso zatáhne, podlijte ho dvěma šálky vody a nechte hodinu dusit na mírném plameni.

Něco navíc

  • Židé nesmějí jíst vepřové maso, ostatní zvířata by měl porazit řezník šochet tak, aby maso zůstalo bez krve.
  • Speciální uzeninu pastrami (naložené, uzené a pak vařené hovězí) seženete na www.culinaria.cz nebo ve stejnojmenném obchodě v Praze.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč