Místo párku naplňte maso hovězím salámem, a uvidíte ten rozdíl! Takto se ptáčky připravují v židovské kuchyni.
Suroviny
hovězí maso
1
kg
zadní, odblaněné
salám
200
g
hovězí
vejce
2
ks
uvařená natvrdo, na kostičky
cibule
2
ks
na kostičky
okurky nakládané
2
ks
nasekané
mouka macesová
3
PL
olej
100
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Maso přes vlákno nakrájejte na plátky a naklepejte ho. Cibuli na troše oleje osmahněte dozlatova. Salám pokrájejte nadrobno.
2 Z uzeniny, vajec, okurek, cibule, soli a pepře vypracujte nádivku. Rozdělte ji na plátky masa, zarolujte a svažte nití nebo zajistěte sponou na ptáčky. Osolte a opepřete.
3 Ptáčky posypte moukou a na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahněte. Až se maso zatáhne, podlijte ho dvěma šálky vody a nechte hodinu dusit na mírném plameni.
Něco navíc
- Židé nesmějí jíst vepřové maso, ostatní zvířata by měl porazit řezník šochet tak, aby maso zůstalo bez krve.
- Speciální uzeninu pastrami (naložené, uzené a pak vařené hovězí) seženete na www.culinaria.cz nebo ve stejnojmenném obchodě v Praze.