0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí ptáčky na židovský způsob

Hovězí ptáčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí ptáčky na židovský způsob

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3830 kcal
Bílkoviny 282 g
Sacharidy 32 g
Tuky 281 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo párku naplňte maso hovězím salámem, a uvidíte ten rozdíl! Takto se ptáčky připravují v židovské kuchyni.

Suroviny

hovězí maso 1 kg
zadní, odblaněné
salám 200 g
hovězí
vejce 2 ks
uvařená natvrdo, na kostičky
cibule 2 ks
na kostičky
okurky nakládané 2 ks
nasekané
mouka macesová 3 PL
olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Maso přes vlákno nakrájejte na plátky a naklepejte ho. Cibuli na troše oleje osmahněte dozlatova. Salám pokrájejte nadrobno.

2 Z uzeniny, vajec, okurek, cibule, soli a pepře vypracujte nádivku. Rozdělte ji na plátky masa, zarolujte a svažte nití nebo zajistěte sponou na ptáčky. Osolte a opepřete.

3 Ptáčky posypte moukou a na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahněte. Až se maso zatáhne, podlijte ho dvěma šálky vody a nechte hodinu dusit na mírném plameni.

Něco navíc

  • Židé nesmějí jíst vepřové maso, ostatní zvířata by měl porazit řezník šochet tak, aby maso zůstalo bez krve.
  • Speciální uzeninu pastrami (naložené, uzené a pak vařené hovězí) seženete na www.culinaria.cz nebo ve stejnojmenném obchodě v Praze.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit