Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dršťky po kreolsku

Tohle jídlo opravdu není pro dámičky, ovšem labužníci si ho nemohou vynachválit.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Pečení 2:00
Maso

Ingredience

    • 100 g anglické slaniny, nakrájené na plátky
    • 500 g vařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
    • 1 mrkev, nakrájená na plátky
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 2 hřebíčky, 2 bobkové listy, špetka tymiánu
    • 100 ml bílého vína
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 rozdrcená chilli paprička
    • 1 plát listového těsta + vejce na potření

Příprava jídla

Pekáč vyložte plátky slaniny, dva si odložte stranou. Na to rozložte vrstvu drštěk, osolte a okořeňte, pak dejte vrstvu zeleniny s česnekem a tak pokračujte až do spotřebování ingrediencí. Navrch položte zbytek slaniny, zalijte vínem a pevně přiklopte. Pečte v troubě předehřáté na 180°C dvě hodiny. Na závěr zakryjte plátem listového těsta a potřete rozšlehaným vejcem. Už jen krátce zapečte dozlatova. Podávejte přímo z pekáče a s bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hospodská dršťková polévka

Dršťky po italsku

Čorba de burta

Zadělávané dršťky

REKLAMA

Přidat komentář