0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dršťky po kreolsku

Dršťky po kreolsku

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1850 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 213 g
Tuky 83 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo opravdu není pro dámičky, ovšem labužníci si ho nemohou vynachválit.

Suroviny

anglická slanina 100 g
na plátky
500 g
vařené hovězí dršťky na nudličky
mrkev 1 ks
na plátky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
česnek 1 stroužek
nadrobno
petrželka 1 hrst
nasekaná
cibule 1 ks
na plátky
2 ks
hřebíčky
bobkový list 2 ks
tymián 1 špetka
víno bílé 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 1 ks
rozdrcená
listové těsto 1
vejce
na opotření

Pekáč vyložte plátky slaniny, dva si odložte stranou. Na to rozložte vrstvu drštěk, osolte a okořeňte, pak dejte vrstvu zeleniny s česnekem a tak pokračujte až do spotřebování ingrediencí. Navrch položte zbytek slaniny, zalijte vínem a pevně přiklopte. Pečte v troubě předehřáté na 180°C dvě hodiny. Na závěr zakryjte plátem listového těsta a potřete rozšlehaným vejcem. Už jen krátce zapečte dozlatova. Podávejte přímo z pekáče a s bagetou.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit