Tohle jídlo opravdu není pro dámičky, ovšem labužníci si ho nemohou vynachválit.
Suroviny
anglická slanina
100
g
na plátky
hovězí dršťky
500
g
vařené, na nudličky
mrkev
1
ks
na plátky
řapíkatý celer
1
řapík, na plátky
česnek
1
stroužek
nadrobno
petrželka
1
hrst
nasekaná
cibule
1
ks
na plátky
hřebíček
2
ks
bobkový list
2
ks
tymián
1
špetka
víno bílé
100
ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička
1
ks
rozdrcená
plát
na opotření
Postup
1
Pekáč vyložte plátky slaniny, dva si odložte stranou. Na to rozložte vrstvu drštěk, osolte a okořeňte, pak dejte vrstvu zeleniny s česnekem a tak pokračujte až do spotřebování ingrediencí. Navrch položte zbytek slaniny, zalijte vínem a pevně přiklopte. Pečte v troubě předehřáté na 180°C dvě hodiny. Na závěr zakryjte plátem listového těsta a potřete rozšlehaným vejcem. Už jen krátce zapečte dozlatova. Podávejte přímo z pekáče a s bagetou.