Medovo-hořčičný steak

Medovo-hořčičný steak

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 392 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 26 g
Tuky 26 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá večeře

Suroviny

2 ks
vepřový steak nebo kuřecí po 180 g
hořčice 1 PL
sůl
med 1 PL
vrchovatá lžíce
máslo 2 PL
houby 250 g
očištené, pokrájené
brambory 1 hrst
vařené, pokrájené
tymián
na ozdobu, nemusí být
1.  Steaky potřete hořčicí, pokapejte medem a osolte. Polovinu másla rozehřejte v pánvi a opečte na něm maso. Sundejte z pánve a uchovejte v teple.

2.  Do pánvičky přidejte zbývající máslo, houby a brambory. Míchejte asi pět minut, aby se vypařila všechna tekutina. Jestli chcete, ozdobte tymiánem.

Komentáře

Anonym

Tento recept je moc chutný a příprava víc než snadná. Mě se moc líbilo, že díky medu to celé vypadalo moc hezky. Vyzkoušela jsem variantu s kuřecími řízky a bylo to fakt super.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit