
Rajčatové koláče s mascarpone
Existuje spousta variant slaných koláčů, ale rajčatová je určitě jednou z nejchutnějších. Můžete si je také připravit na později: stačí, když je vyjmete z trouby o pět minut dřív a dopečete až v hodinu H.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4 koláče
Doba přípravy: Do hodiny
P
Ingredience
- 500 g listového těsta
- 120 g rajčatového pesta
- 250 g mascarpone
- 15 g nastrouhaného sýra typu parmazán (například Gran Moravia)
- 2 žloutky
- 8 velkých rajčat, pokrájených na plátky
- lístky z několika větviček tymiánu
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Z těsta vyválejte dvě placky o velikosti 35–40 cm. Vykrojte z nich po dvou koláčích o průměru zhruba 16 cm a položte je na plechy. V každém koláči vytvořte asi dva centimetry od okraje rýhu kolem dokola.
2. Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.
3. Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.
2. Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.
3. Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Mmm (neověřeno)
4. Květen 2007 09:45
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 14:21