Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatové koláče s mascarpone

Existuje spousta variant slaných koláčů, ale rajčatová je určitě jednou z nejchutnějších. Můžete si je také připravit na později: stačí, když je vyjmete z trouby o pět minut dřív a dopečete až v hodinu H.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4 koláče
Doba přípravy: Do hodiny
P
Koláč Italská

Ingredience

    • 500 g listového těsta
    • 120 g rajčatového pesta
    • 250 g mascarpone
    • 15 g nastrouhaného sýra typu parmazán (například Gran Moravia)
    • 2 žloutky
    • 8 velkých rajčat, pokrájených na plátky
    • lístky z několika větviček tymiánu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Z těsta vyválejte dvě placky o velikosti 35–40 cm. Vykrojte z nich po dvou koláčích o průměru zhruba 16 cm a položte je na plechy. V každém koláči vytvořte asi dva centimetry od okraje rýhu kolem dokola.

2. Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.

3. Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to moc dobrá mňamka! A rychlá. Doporučuju sýrem nešetřit, více solit, zvednout okraje těsta - mascarpone trošku přetéká. Přidali jsme navrch i jarni cibulku - báječné:)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.25

Přidat komentář