0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatové koláče s mascarpone

Rajčatový koláč
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Rajčatové koláče s mascarpone

4.5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4 koláče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4604 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 229 g
Tuky 373 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existuje spousta variant slaných koláčů, ale rajčatová je určitě jednou z nejchutnějších. Můžete si je také připravit na později: stačí, když je vyjmete z trouby o pět minut dřív a dopečete až v hodinu H.

Suroviny

listové těsto 500 g
pesto 120 g
rajčatové
mascarpone 250 g
parmazán 15 g
žloutek 2 ks
rajče 8 ks
velké, na plátky
tymián lístky
z několika větviček
sůl
pepř

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Z těsta vyválejte dvě placky o velikosti 35–40 cm. Vykrojte z nich po dvou koláčích o průměru zhruba 16 cm a položte je na plechy. V každém koláči vytvořte asi dva centimetry od okraje rýhu kolem dokola.

2 Pesto smíchejte s mascarpone, parmazánem a žloutky; směsí pak pomažte koláče (okraje vynechte). Nahoru skládejte v soustředných kruzích rajčata. Osolte, opepřete a ozdobte tymiánem.

3 Pečte 35–40 minut, dokud není těsto krásně křupavé a rajčata změklá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Je to moc dobrá mňamka! A rychlá. Doporučuju sýrem nešetřit, více solit, zvednout okraje těsta - mascarpone trošku přetéká. Přidali jsme navrch i jarni cibulku - báječné:)

Obchod Apetit