Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rustikální bageta s rostbífem a křenem

Využijte zbytky od honosného nedělního oběda stejně jako Britové a naplňte křupavou bagetu plátky šťavnatého rostbífu.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy:
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 1 jablko, oloupané
    • pár kapek citronové šťávy
    • 2–3 centimetry čerstvého křenu, oloupaného, najemno nastrouhaného
    • 3–4 lžíce majonézy
    • sůl a pepř
    • rustikální bageta
    • máslo na potření bagety
    • lístky salátu rukola
    • olivový olej na pokapání salátu
    • 5–6 tenkých plátků rostbífu

Příprava jídla

1 Jablko nastrouhejte a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Přidejte nastrouhaný křen a nakonec vmíchejte majonézu, dochuťte solí a pepřem.

2 Rukolu dejte do mísy a lehce promíchejte s olivovým olejem. Bagetu podélně rozřízněte, obě strany potřete máslem, na spodní dejte hrst rukoly, křen s majonézou a na něj pláty rostbífu. Přiklopte, překrojte a ihned servírujte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf s křenovou remuládou

REKLAMA

Přidat komentář