0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rostbíf na česneku

Rostbíf na česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rostbíf na česneku

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5207 kcal
Bílkoviny 435 g
Sacharidy 122 g
Tuky 324 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý rostbíf připravíte jen z dokonale odleželého masa. Jeho chuť pak bude nezapomenutelná!

Suroviny

sójová omáčka 2 PL
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej 6 PL
víno červené 1 PL
česnek 9 stroužků
oloupané, 4 prolisované, 5 v celku
roštěnec 2 kg
lze nahradit svíčkovu z mladého býka
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalotka 10 ks
rozmarýn 1 svazek
čerstvý
houby 350 g
čerstvé, mix ideálně z lišek, hlívy ústřičné a ryzců, přepůlené nebo celé
sůl
pepř

1 Smíchejte sójovou omáčku, víno,ocet a 3 lžíce oleje s pěti drcenými stroužky česneku. Dejte stranou. Maso očištěte, odblaňte a zbavte tuku a vydatně opepřete, osolte (až přesolte) a vložte do silnějšího plastového sáčku. Přelijte marinádou a nechte přes noc v ledničce. Marinování rostbífu přes noc je ideální, v časové tísni však postačí i hodina. Bojíte-li se krvavé varianty, přidejte při pečení deset minut navíc.

2 Následující den maso vyndejte z lednice a nechte pár hodin stát při pokojové teplotě. Pak ho vyjměte z marinády, osušte a znovu osolte a opepřete. Troubu rozpalte na 200 °C. V těžké velké pánvi rozehřejte jednu lžíci olivového oleje a pak na něm ze všech stran opečte maso. Vyndejte ho, vložte do pekáčku, přidejte šalotky, posypte polovinou rozmarýnu a pečte 25 minut.

3 Mezitím připravte houby. Smíchejte je se zbytkem oleje, sójovou omáčkou, se stroužky česneku a rozmarýnem. Směs vsypte do hlubšího plechu na pečení, osolte a pečte 15 minut. Servírujte s plátky rostbífu.

NĚCO NAVÍC
Škola vaření: rostbíf - naučíme vás připravit voňavý, šťavnatý, prostě dokonalý rostbíf.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč