Dokonalý rostbíf připravíte jen z dokonale odleželého masa. Jeho chuť pak bude nezapomenutelná!
Suroviny
1 Smíchejte sójovou omáčku, víno,ocet a 3 lžíce oleje s pěti drcenými stroužky česneku. Dejte stranou. Maso očištěte, odblaňte a zbavte tuku a vydatně opepřete, osolte (až přesolte) a vložte do silnějšího plastového sáčku. Přelijte marinádou a nechte přes noc v ledničce. Marinování rostbífu přes noc je ideální, v časové tísni však postačí i hodina. Bojíte-li se krvavé varianty, přidejte při pečení deset minut navíc.
2 Následující den maso vyndejte z lednice a nechte pár hodin stát při pokojové teplotě. Pak ho vyjměte z marinády, osušte a znovu osolte a opepřete. Troubu rozpalte na 200 °C. V těžké velké pánvi rozehřejte jednu lžíci olivového oleje a pak na něm ze všech stran opečte maso. Vyndejte ho, vložte do pekáčku, přidejte šalotky, posypte polovinou rozmarýnu a pečte 25 minut.
3 Mezitím připravte houby. Smíchejte je se zbytkem oleje, sójovou omáčkou, se stroužky česneku a rozmarýnem. Směs vsypte do hlubšího plechu na pečení, osolte a pečte 15 minut. Servírujte s plátky rostbífu.
NĚCO NAVÍC
Škola vaření: rostbíf - naučíme vás připravit voňavý, šťavnatý, prostě dokonalý rostbíf.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zimní nedělní oběd(4 recepty)
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů)