Bageta se sýrem a pikantním máslem

Bageta se sýrem a pikantním máslem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1385 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 83 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýra není nikdy dost! Bagetu můžete při finálním zapečení posypat ještě navrch extra dávkou čedaru.

Suroviny

máslo 50 g
změklé
sůl 0.5 ČL
česnek 3 stroužek
oloupané
sriracha 2 PL
jarní cibulka 2 ks
nahrubo
bageta 1 ks
velká světlá
mozzarella 125 g
osušená, na plátky
čedar 80 g
najemno

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Máslo, sůl, česnek, srirachu a jarní cibulky vložte do robotu a umixujte na co nejhladší pastu.

2 Bagetu položte na větší arch alobalu a našikmo ji nařežte na širší plátky, neprořízněte však až do konce. Malým nožem vetřete do zářezů ochucené máslo. Do každého zářezu vložte ještě plátek mozzarelly a vmáčkněte trošku strouhaného čedaru.

3 Bagetu zabalte pevně do alobalu, položte na plech a dejte zapéct na 15 minut. Pak odhrňte horní část alobalu a nechte ještě 3–5 minut zapékat, až povrch zezlátne.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit