Bageta se sýrem a pikantním máslem

Bageta se sýrem a pikantním máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1385 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 83 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýra není nikdy dost! Bagetu můžete při finálním zapečení posypat ještě navrch extra dávkou čedaru.

Suroviny

máslo 50 g
změklé
sůl 0.5 ČL
česnek 3 stroužek
oloupané
sriracha 2 PL
jarní cibulka 2 ks
nahrubo
bageta 1 ks
velká světlá
mozzarella 125 g
osušená, na plátky
čedar 80 g
najemno

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Máslo, sůl, česnek, srirachu a jarní cibulky vložte do robotu a umixujte na co nejhladší pastu.

2 Bagetu položte na větší arch alobalu a našikmo ji nařežte na širší plátky, neprořízněte však až do konce. Malým nožem vetřete do zářezů ochucené máslo. Do každého zářezu vložte ještě plátek mozzarelly a vmáčkněte trošku strouhaného čedaru.

3 Bagetu zabalte pevně do alobalu, položte na plech a dejte zapéct na 15 minut. Pak odhrňte horní část alobalu a nechte ještě 3–5 minut zapékat, až povrch zezlátne.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit