Sýra není nikdy dost! Bagetu můžete při finálním zapečení posypat ještě navrch extra dávkou čedaru.
Suroviny
máslo
50
g
změklé
sůl
½
ČL
česnek
3
stroužek
oloupané
sriracha
2
PL
jarní cibulka
2
ks
nahrubo
bageta
1
ks
velká světlá
mozzarella
125
g
osušená, na plátky
čedar
80
g
najemno
Postup
1
Rozehřejte troubu na 200°C. Máslo, sůl, česnek, srirachu a jarní cibulky vložte do robotu a umixujte na co nejhladší pastu.
2
Bagetu položte na větší arch alobalu a našikmo ji nařežte na širší plátky, neprořízněte však až do konce. Malým nožem vetřete do zářezů ochucené máslo. Do každého zářezu vložte ještě plátek mozzarelly a vmáčkněte trošku strouhaného čedaru.
3
Bagetu zabalte pevně do alobalu, položte na plech a dejte zapéct na 15 minut. Pak odhrňte horní část alobalu a nechte ještě 3–5 minut zapékat, až povrch zezlátne.