0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta s chorizem & guacamole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10616 kcal
Bílkoviny 427 g
Sacharidy 1745 g
Tuky 60 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle bageta se celá nese ve slunném jižanském duchu! Chorizo, guacamole a slaný sýr feta se báječně doplňují!

Suroviny

chorizo 100 g
plátky
bageta
podélně rozkrojená
guacamole 100 g
viz Něco navíc
fazole 1 konzerva
refried beans
ředkvičky svazek
na tenké plátky
římský salát
pár listů
nebo sýr feta
jalapeño 3 PL
nakládané

1 V nepřilnavé pánvi opečte plátky salámu chorizo dokřupava. Vrchní stranu bagety potřete guacamole, spodní stranu refried beans. Naplňte chorizem, ředkvičkami, salátem, rozdrobeným balkánským sýrem a jalapeños. Rozkrájejte na špalíky.

NĚCO NAVÍC
Guacamole koupíte chlazené např. v M&S, ale můžete si ho připravit i doma. Avokádo rozmačkejte vidličkou, osolte a promíchejte s limetovou šťávou, drceným česnekem a nasekanou chilli papričkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...