Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hutná rajská zavařenina

Stvořená na principu indického čatní a všestranně využitelná. Na kečup už si nikdy nevzpomenete!
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 250g
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zavařenina Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 nadrobno nakrájenou cibuli
    • 2 jemně nasekané stroužky česneku
    • 2 proužky sušené pomerančové kůry
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 600 g nahrubo nasekaných rajčat
    • 1 lžičku rajčatového pyré
    • světlý přírodní cukr na ochucení
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a pomerančovou kůru a smažte tak, aby cibule změkla, ale nezhnědla. Přilijte ocet a míchejte, dokud se úplně nevypaří.

2. Přidejte pyré i rajčata a deset až patnáct minut vařte na středním plameni. Pak ze zavařeniny vyjměte pomerančovou kůru a podle chuti dolaďte solí, pepřem a přírodním cukrem. V lednici tenhle báječný polotovar vydrží tři dny, zmražený až půl roku.

Zavařeninu, která je silným konkurentem hotového kečupu, můžete použít všude místo něj. Báječně se však hodí i k lososovi či kozímu sýru. Když přidáte do omáček v závěru vaření jednu lžíci zavařeniny, chuť se báječně zintenzivní.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.28
Obrazek uzivatele
cibule se přece nemá zamražovat ?!

Přidat komentář