I když se to může zdát náročnější, polévku můžete vzít sebou i na jarní výlet. Nalijte ji do termosky a podávejte v hrnečkách. Přidat do ní můžete i vařenou rýži nebo hrstku kuskusu.
Suroviny
cibule
1
ks
menší, nadrobno nakrájená
máslo
1
plátek
třtinový cukr
1
PL
bobkový list
1
ks
skořice
1
ks
nové koření
5
kuliček
pepř mletý
3
kuličky
mouka pšeničná hladká
2
PL
rajčatová passata - pyré
1
l
1
kostka
hovězí bujon bez glutamátu např. od Vitany
citronová kůra
½
ČL
z biocitronu
tymián
špetka
čerstvý či sušený
sůl
případně
Postup
1
V hrnci rozehřejte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli, trvá to asi čtyři minuty.
2
Pak přisypte cukr, bobkový list, skořici, nové koření a pepř. Chvíli míchejte, aby cukr začal karamelizovat.
3
Přisypte mouku, nechte ji minutu osmahnout a pak do hrnce nalijte pyré.
4
Rozdrobte do něj bujon a přilijte asi 150 ml vody. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte deset minut vařit.
5
Těsně před koncem varu vmíchejte citronovou kůru a tymián.
6
Podle potřeby dosolte, případně doslaďte, a polévku přeceďte.
Komentáře
Anonym
30.01.2015 20:35
dobrá, rychlá...přidávám
dobrá, rychlá...přidávám parmazán + topinky
Jan Dvořák
09.08.2015 21:29
Stačí i méně cukru
Stačí i méně cukru