0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlá rajská polévka do hrnečku

rajská polévka do hrnečku
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Rychlá rajská polévka do hrnečku

3.5 / 5. Počet hodnocení: 55
Do 30 minut Pro 3 děti a 2 dospělé

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2319 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 208 g
Tuky 133 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když se to může zdát náročnější, polévku můžete vzít sebou i na jarní výlet. Nalijte ji do termosky a podávejte v hrnečkách. Přidat do ní můžete i vařenou rýži nebo hrstku kuskusu.

Suroviny

cibule 1 ks
menší, nadrobno nakrájená
máslo 1 plátek
třtinový cukr 1 PL
bobkový list 1 ks
skořice 1 ks
nové koření 5 kuliček
pepř mletý 3 kuličky
mouka pšeničná hladká 2 PL
rajčatová passata - pyré 1 l
1 kostka
hovězí bujon bez glutamátu např. od Vitany
citronová kůra ½ ČL
z biocitronu
tymián špetka
čerstvý či sušený
sůl
případně

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli, trvá to asi čtyři minuty.

2

Pak přisypte cukr, bobkový list, skořici, nové koření a pepř. Chvíli míchejte, aby cukr začal karamelizovat.

3

Přisypte mouku, nechte ji minutu osmahnout a pak do hrnce nalijte pyré.

4

Rozdrobte do něj bujon a přilijte asi 150 ml vody. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte deset minut vařit.

5

Těsně před koncem varu vmíchejte citronovou kůru a tymián.

6

Podle potřeby dosolte, případně doslaďte, a polévku přeceďte.

Komentáře

Anonym

dobrá, rychlá...přidávám parmazán + topinky

Jan Dvořák

Stačí i méně cukru

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč