0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajská polévka s nočky

Rajská polévka s nočky

4.7/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 88 g
Tuky 54 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní, spjaté s vysokou kuchyní, i robustně domácké – ale vždycky dostupné...

Suroviny

Na polévku
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar zeleninový 1 l
rajče 250 g
loupaná nebo konzervovaná
rajčatová passata - pyré 200 ml
sůl
pepř
skořice špetka
bazalka 2 snítky
Na nočky
vejce 1 ks
oddělit žloutek a bílek
mouka pšeničná polohrubá 1 PL
mléko 1 PL
sůl špetka
tymián 1 ČL

Postup

1

Máslo rozehřejte v hrnci a osmahněte mouku, stačí dvě až tři minuty.

2

Zalijte studeným vývarem a uveďte do varu. Přidejte rajčata (mimo sezónu jsou konzervovaná lepší!) včetně šťávy, pyré i snítky bazalky, promíchejte a vařte asi čtvrt hodiny. Během varu přidejte skořici.

3

Polévku pak propasírujte nebo rozmixujte.

4

Z uvedených surovin kromě bílku vypracujte těstíčko.

5

Bílek ušlehejte a sníh lehce zatřete do těstíčka. Lžičkou vykrajujte nočky.

6

Rozmixovanou polévku dosolte, opepřete, vyvažte trochou cukru a za mírného varu do ní zavařujte nočky. Hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch, asi po pěti minutách. Podávejte s lístky bazalky.

Související články

Komentáře

Anonym

a kde je hřebíček?!

Anonym

k čemu hřebíček, ten se hodí tak akorád uhodit na hlavičku :-)

Anonym

Rajská polévka je skvělá, stala se naším oblíbeným rodinným receptem. Nočky jsou nadýchané a kombinace s bazalkou je zajímavá.

Anonym

Recept se nachází v příl. č.2/07, str.7

Petra Bačová

Pro mě možná trochu víc osladit, než je v receptu, ale jinak je polévka výborná.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč