Rajská polévka s nočky

Rajská polévka s nočky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (21)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1069 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 88 g
Tuky 54 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Elegantní, spjaté s vysokou kuchyní, i robustně domácké – ale vždycky dostupné...

Suroviny

Na polévku
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar zeleninový 1 l
rajčata 250 g
loupaná nebo konzervovaná
rajčatové pyré 200 ml
sůl
pepř
skořice špetka
bazalka 2 snítky
Na nočky
vejce 1 ks
oddělit žloutek a bílek
mouka pšeničná polohrubá 1 PL
mléko 1 PL
sůl špetka
tymián 1 ČL
1.  Máslo rozehřejte v hrnci a osmahněte mouku, stačí dvě až tři minuty. Zalijte studeným vývarem a uveďte do varu. Přidejte rajčata (mimo sezónu jsou konzervovaná lepší!) včetně šťávy, pyré i snítky bazalky, promíchejte a vařte asi čtvrt hodiny. Během varu přidejte skořici. Polévku pak propasírujte nebo rozmixujte.

2.  Z uvedených surovin kromě bílku vypracujte těstíčko. Bílek ušlehejte a sníh lehce zatřete do těstíčka. Lžičkou vykrajujte nočky. Rozmixovanou polévku dosolte, opepřete, vyvažte trochou cukru a za mírného varu do ní zavařujte nočky. Hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch, asi po pěti minutách. Podávejte s lístky bazalky.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit