Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská polévka s nočky

Rajská polévka s nočky

4.7/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 88 g
Tuky 54 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní, spjaté s vysokou kuchyní, i robustně domácké – ale vždycky dostupné...

Suroviny

Na polévku
vývar zeleninový 1 l
rajče 250 g
loupaná nebo konzervovaná
rajčatová passata - pyré 200 ml
sůl
pepř
skořice špetka
bazalka 2 snítky
Na nočky
vejce 1 ks
oddělit žloutek a bílek
sůl špetka
tymián 1 ČL

Postup

1

Máslo rozehřejte v hrnci a osmahněte mouku, stačí dvě až tři minuty.

2

Zalijte studeným vývarem a uveďte do varu. Přidejte rajčata (mimo sezónu jsou konzervovaná lepší!) včetně šťávy, pyré i snítky bazalky, promíchejte a vařte asi čtvrt hodiny. Během varu přidejte skořici.

3

Polévku pak propasírujte nebo rozmixujte.

4

Z uvedených surovin kromě bílku vypracujte těstíčko.

5

Bílek ušlehejte a sníh lehce zatřete do těstíčka. Lžičkou vykrajujte nočky.

6

Rozmixovanou polévku dosolte, opepřete, vyvažte trochou cukru a za mírného varu do ní zavařujte nočky. Hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch, asi po pěti minutách. Podávejte s lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

18.02.2010 12:44
Pro mě možná trochu víc osladit, než je v receptu, ale jinak je polévka výborná.
14.09.2007 08:20
Recept se nachází v příl. č.2/07, str.7
12.09.2007 08:20
Rajská polévka je skvělá, stala se naším oblíbeným rodinným receptem. Nočky jsou nadýchané a kombinace s bazalkou je zajímavá.
09.09.2007 17:51
a kde je hřebíček?!
16.06.2008 16:18
k čemu hřebíček, ten se hodí tak akorád uhodit na hlavičku :-)

Apetit magazín