Elegantní, spjaté s vysokou kuchyní, i robustně domácké – ale vždycky dostupné...
Postup
1
Máslo rozehřejte v hrnci a osmahněte mouku, stačí dvě až tři minuty.
2
Zalijte studeným vývarem a uveďte do varu. Přidejte rajčata (mimo sezónu jsou konzervovaná lepší!) včetně šťávy, pyré i snítky bazalky, promíchejte a vařte asi čtvrt hodiny. Během varu přidejte skořici.
3
Polévku pak propasírujte nebo rozmixujte.
4
Z uvedených surovin kromě bílku vypracujte těstíčko.
5
Bílek ušlehejte a sníh lehce zatřete do těstíčka. Lžičkou vykrajujte nočky.
6
Rozmixovanou polévku dosolte, opepřete, vyvažte trochou cukru a za mírného varu do ní zavařujte nočky. Hotové jsou, jakmile vyplavou na povrch, asi po pěti minutách. Podávejte s lístky bazalky.
Komentáře
Anonym
09.09.2007 17:51
hřebíček
Anonym
16.06.2008 16:18
hřebíček
Anonym
12.09.2007 08:20
skvělá polévka
Anonym
14.09.2007 08:20
Apetit 2/07
Petra Bačová
18.02.2010 12:44
skvělá