Rajská omáčka

Rajská omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 136 g
Tuky 39 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká klasika ve verzi pro děti. Tento příkrm je vhodný pro úplně nejmenší strávníky, nabídnout k obědu ho však můžete celé rodině.

Suroviny

máslo 40 g
cibule 100 g
najemno
mouka pohanková hladká 2 PL
(zdravá výživa)
nové koření 4 kuličky
2 ks
hřebíčky
bobkový list 1 ks
rajčatové pyré 400 ml
passata
vývar zeleninový 150 ml
nebo voda
hroznový cukr nebo fruktoza
sůl
kečup
citronová štáva
na dochucení
instantní rýžová kaše na zahuštění

1 V hrnci na másle doměkka poduste cibuli; stačí 3 minuty. Přidejte mouku a minutu ji míchejte na světlou jíšku. Vhoďte koření, přilijte rajčatové pyré a vývar či vodu. Vařte 10 minut na mírném plameni.

2 Omáčku podle chuti doslaďte, osolte a případně dochuťte kečupem a citronovou šťávou. Pokud chcete, můžete omáčku zahustit instantní rýžovou kaší. Případně propasírujte a podávejte.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit