Rajská omáčka

Rajská omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 136 g
Tuky 39 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká klasika ve verzi pro děti. Tento příkrm je vhodný pro úplně nejmenší strávníky, nabídnout k obědu ho však můžete celé rodině.

Suroviny

máslo 40 g
cibule 100 g
najemno
mouka pohanková hladká 2 PL
(zdravá výživa)
nové koření 4 kuličky
2 ks
hřebíčky
bobkový list 1 ks
rajčatové pyré 400 ml
passata
vývar zeleninový 150 ml
nebo voda
hroznový cukr nebo fruktoza
sůl
kečup
citronová štáva
na dochucení
instantní rýžová kaše na zahuštění

1 V hrnci na másle doměkka poduste cibuli; stačí 3 minuty. Přidejte mouku a minutu ji míchejte na světlou jíšku. Vhoďte koření, přilijte rajčatové pyré a vývar či vodu. Vařte 10 minut na mírném plameni.

2 Omáčku podle chuti doslaďte, osolte a případně dochuťte kečupem a citronovou šťávou. Pokud chcete, můžete omáčku zahustit instantní rýžovou kaší. Případně propasírujte a podávejte.

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit