Rajská omáčka je česká klasika, kterou jsme tentokrát připravili ve verzi pro děti. Příkrm je vhodný pro úplně nejmenší strávníky, avšak nabídnout ho k obědu můžete celé rodině. Navíc tento recept je bezlepkový – na zahuštění jsme použili pohankovou a rýžovou mouku. Pochopitelně si množství koření a celkové dochucení upravte podle věku dítěte.
Suroviny
Postup
V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a poduste doměkka, stačí 3 minuty.
Přidejte mouku a minutu míchejte na světlou jíšku.
Vhoďte koření. Přilijte rajčatové pyré a vývar či vodu. Vařte 10 minut na mírném ohni.
Omáčku podle chuti oslaďte a osolte. Případně přidejte kečup a citronovou šťávu.
Tip: Pokud chcete, můžete omáčku zahustit rýžovou moukou nebo instantní rýžovou kaší. Případně propasírujte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky(41 receptů )
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )
- 9 nejlepších receptů na rajskou omáčku(8 receptů )