Česká klasika ve verzi pro děti. Tento příkrm je vhodný pro úplně nejmenší strávníky, nabídnout k obědu ho však můžete celé rodině.
Suroviny
máslo
40
g
cibule
100
g
najemno
mouka pohanková hladká
2
PL
(zdravá výživa)
nové koření
4
kuličky
hřebíček
2
ks
bobkový list
1
ks
rajčatová passata - pyré
400
ml
vývar zeleninový
150
ml
nebo voda
hroznový cukr (glukóza)
sůl
kečup
citronová šťáva
na dochucení
mouka rýžová
nebo instantní rýžová kaše na zahuštění
Postup
1
V hrnci na másle doměkka poduste cibuli; stačí 3 minuty.
2
Přidejte mouku a minutu ji míchejte na světlou jíšku.
3
Vhoďte koření, přilijte rajčatové pyré a vývar či vodu. Vařte 10 minut na mírném plameni.
4
Omáčku podle chuti doslaďte, osolte a případně dochuťte kečupem a citronovou šťávou.
Tip: Pokud chcete, můžete omáčku zahustit instantní rýžovou kaší. Případně propasírujte a podávejte.