Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajská polévka s tvarohovými nočky

Rajská polévka s tvarohovými nočky

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2140 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 233 g
Tuky 85 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná pikantní polévka vylepšená vínem a jemnými nočky může úspěšně nahradit tu, která se ve vaší rodině vaří už léta. 

Suroviny

rajče 10 ks
zralá
olej 1 PL
mrkev 1 ks
kousek celeru a jedna petržel
tymián 3 snítka
rajčatová passata - pyré 250 ml
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
sůl a pepř
třtinový cukr špetka
tvarohové nočky
Tvarohové nočky
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
změklé
sůl
tvaroh 125 g
měkký
krupička dětská 40 g

1 Rajčata navrchu mělce nařízněte do kříže a vložte na minutu do vroucí vody. Pak je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2 V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidejte připravená rajčata, osmahněte, zalijte vínem, přihoďte koření a bylinky a duste asi 10 minut. Přilijte passatu a vývar nebo vodu a vařte dalších 10–15 minut, dokud není zelenina zcela měkká.

3 Vyjměte koření a bylinky, polévku rozmixujte a dolaďte solí, pepřem a cukrem, je-li třeba. Pokud je polévka moc řídká, ještě ji chvíli povařte, nebo je-li naopak hustá, rozřeďte ji vývarem. 

 

TVAROHOVÉ NOČKY

1 Na nočky z bílku ušlehejte pevný sníh. Utřete máslo s trochou soli a se žloutkem, vmíchejte tvaroh a smetanu. Prošlehejte a zapracujte krupičku společně s tuhým sněhem z bílku.

2 Z těsta dvěma lžičkami vykrajujte nočky, pokud se na lžičky těsto lepí, namočte je pokaždé do vody. Nočky ihned vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je 2–3 minuty a během vaření je otočte. Vyjměte je sítkem, nechte okapat a vložte do polévky až při podávání.

NĚCO NAVÍC

Do hmoty na nočky můžete přidat trochu výraznějšího nastrouhaného sýra, například parmazánu apod. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Komentáře

15.01.2017 21:24

Místo 10 rajčat použita konzerva loupaných Mutti. Na závěr ozdobeno zakysanou smetanou.
Dobrý recept. Lahodné.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč