Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská polévka s tvarohovými nočky
Rajská polévka s nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajská polévka s tvarohovými nočky

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2140 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 233 g
Tuky 85 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná pikantní polévka vylepšená vínem a jemnými nočky může úspěšně nahradit tu, která se ve vaší rodině vaří už léta. 

Suroviny

rajče 10 ks
zralá
olej 1 PL
mrkev 1 ks
kousek celeru a jedna petržel
tymián 3 snítka
rajčatová passata - pyré 250 ml
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
sůl a pepř
třtinový cukr špetka
tvarohové nočky
Tvarohové nočky
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
změklé
sůl
tvaroh 125 g
měkký
krupička dětská 40 g

Postup

1

Rajčata navrchu mělce nařízněte do kříže a vložte na minutu do vroucí vody. Pak je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidejte připravená rajčata, osmahněte, zalijte vínem, přihoďte koření a bylinky a duste asi 10 minut. Přilijte passatu a vývar nebo vodu a vařte dalších 10–15 minut, dokud není zelenina zcela měkká.

3

Vyjměte koření a bylinky, polévku rozmixujte a dolaďte solí, pepřem a cukrem, je-li třeba. Pokud je polévka moc řídká, ještě ji chvíli povařte, nebo je-li naopak hustá, rozřeďte ji vývarem.

TVAROHOVÉ NOČKY

Na nočky z bílku ušlehejte pevný sníh. Utřete máslo s trochou soli a se žloutkem, vmíchejte tvaroh a smetanu. Prošlehejte a zapracujte krupičku společně s tuhým sněhem z bílku.

4

Z těsta dvěma lžičkami vykrajujte nočky, pokud se na lžičky těsto lepí, namočte je pokaždé do vody. Nočky ihned vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte je 2–3 minuty a během vaření je otočte. Vyjměte je sítkem, nechte okapat a vložte do polévky až při podávání.

NĚCO NAVÍC

Do hmoty na nočky můžete přidat trochu výraznějšího nastrouhaného sýra, například parmazánu apod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Komentáře

15.01.2017 21:24

Místo 10 rajčat použita konzerva loupaných Mutti. Na závěr ozdobeno zakysanou smetanou.
Dobrý recept. Lahodné.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...