Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí na víně

Pomalé pečení – na víně zvlášť – masu svědčí. Tohle jehněčí budete milovat.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Pečení: 3 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • menší jehněčí kýta o váze zhruba 1,25 kg
    • mořská sůl a pepř
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 kg cibule, pokrájené na tenká kolečka
    • velký svazek tymiánu
    • 300 ml suchého červeného vína
    • velká hrst petrželky

Příprava jídla

1 Nejprve připravte jehněčí. Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete. Olej rozpalte v těžkém, nejlépe litinovém hrnci (musí se do něj vejít kýta) a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Jehněčí vyndejte a do hrnce vsypte cibuli. Opékejte ji zhruba deset minut, aby změkla a zezlátla. Přidejte většinu tymiánu a chvilku opékejte. Osolte a opepřete, na cibuli posaďte maso a přelijte vínem. Přiklopené pečte tři hodiny.

2 Podávejte posypané zbylým tymiánem, s petrželkou a s česnekovými bramborami.

NĚCO NAVÍC: Tymián nahraďte rozmarýnem; snítky do masa zapíchejte před pečením.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční menu

Velikonoční menu

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Jehněčí plec na víně

Jehněčí na tymiánu

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Jehněčí pilaf s cizrnou

20x velikonoční jehněčí

Přidat komentář