Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí s citronem
Jehněčí s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí s citronem

4/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4068 kcal
Bílkoviny 388 g
Sacharidy 36 g
Tuky 250 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí maso par excellence dostane díky kombinaci česneku a citronu velký švih

Související recepty

Suroviny

i s kostí nebo její částí
šťáva a nastrouhaná kůra
oregano 1 hrst
čerstvé lístky
olivový olej 5 PL
sůl
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Do masa udělejte ostrým nožem klínky a do těch vsuňte stroužky česneku (neoloupané se nespálí). Pak jehněčí potřete směsí bylinek, soli, citronové kůry i šťávy a částí oleje.

2

Pečte zhruba hodinu a půl; přesná doba záleží na druhu masa. Občas jehněčí potřete olejem a asi v polovině pečení ho překryjte alobalem. Maso je upečené, když po vpíchnutí jehly do nejsilnější části nevytéká narůžovělá šťáva. Doporučujeme podávat s brambory na všechny způsoby včetně šťouchaných a také zeleninu (brokolice, karotka) podušenou na másle.

Komentáře

29.03.2016 16:33

Výborný recept, v mojej rodine overený. Jahniatko s citrónom, cesnakom a provensálskym korenim pečiem pre našu veľkú rodinu na Veľkú noc už niekoľko rokov. Odporúčam, skúste to!

18.01.2015 21:17

kombinace cesnek, citron a jehneci je fantasticka. jako priloha se mi vic hodi brokolice

04.09.2007 20:29
Recept se nachází v č.4/06, str.36

Apetit magazín