Jehněčí s citronem

Jehněčí s citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3996 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 31 g
Tuky 251 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso par excellence dostane díky kombinaci česneku a citronu velký švih

Suroviny

jehněčí kýta 2 kg
i s kostí nebo její částí
česnek 1 ks
velký
citron 1 ks
šťáva a ostrouhaná kůra
dobromysl hrst
čerstvé lístky, lze nahradit majoránkou
olej 5 PL
nejlépe olivový
sůl
na dochucení
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Do masa udělejte ostrým nožem klínky a do těch vsuňte stroužky česneku (neoloupané se nespálí). Pak jehněčí potřete směsí bylinek, soli, citronové kůry i šťávy a částí oleje.

2.  Pečte zhruba hodinu a půl; přesná doba záleží na druhu masa. Občas jehněčí potřete olejem a asi v polovině pečení ho překryjte alobalem. Maso je upečené, když po vpíchnutí jehly do nejsilnější části nevytéká narůžovělá šťáva.

Příloha 
Doporučujeme brambory na všechny způsoby včetně šťouchaných a také zeleninu (brokolice, karotka) podušenou na másle.

Komentáře

Dana Beňušková

Výborný recept, v mojej rodine overený. Jahniatko s citrónom, cesnakom a provensálskym korenim pečiem pre našu veľkú rodinu na Veľkú noc už niekoľko rokov. Odporúčam, skúste to!

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit