Maso par excellence dostane díky kombinaci česneku a citronu velký švih
Suroviny
jehněčí kýta
2
kg
i s kostí nebo její částí
česnek
1
ks
velký
citron
1
ks
šťáva a ostrouhaná kůra
oregano
hrst
čerstvé lístky, lze nahradit majoránkou
olej
5
PL
nejlépe olivový
sůl
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Do masa udělejte ostrým nožem klínky a do těch vsuňte stroužky česneku (neoloupané se nespálí). Pak jehněčí potřete směsí bylinek, soli, citronové kůry i šťávy a částí oleje.
2. Pečte zhruba hodinu a půl; přesná doba záleží na druhu masa. Občas jehněčí potřete olejem a asi v polovině pečení ho překryjte alobalem. Maso je upečené, když po vpíchnutí jehly do nejsilnější části nevytéká narůžovělá šťáva.
Příloha
Doporučujeme brambory na všechny způsoby včetně šťouchaných a také zeleninu (brokolice, karotka) podušenou na másle.
2. Pečte zhruba hodinu a půl; přesná doba záleží na druhu masa. Občas jehněčí potřete olejem a asi v polovině pečení ho překryjte alobalem. Maso je upečené, když po vpíchnutí jehly do nejsilnější části nevytéká narůžovělá šťáva.
Příloha
Doporučujeme brambory na všechny způsoby včetně šťouchaných a také zeleninu (brokolice, karotka) podušenou na másle.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 20:29
Apetit 4/06
samuel podkozinsky
18.01.2015 21:17
kombinace cesnek, citron a
kombinace cesnek, citron a jehneci je fantasticka. jako priloha se mi vic hodi brokolice
Dana Beňušková
29.03.2016 16:33
Výborný recept, v mojej
Výborný recept, v mojej rodine overený. Jahniatko s citrónom, cesnakom a provensálskym korenim pečiem pre našu veľkú rodinu na Veľkú noc už niekoľko rokov. Odporúčam, skúste to!