Suroviny
Postup
1
Čočku propláchnout čistou studenou vodou – tak 2x a potom nechat ve vodě stát. stačí namočit ráno a v poledne vařit, je možné namočit už večer.
2
Potom vodu slít, propláchnout, nalít čistou studenou vodu a dát vařit – pozor, ráda vykypí pěna.
3
Po přivedení do varu ztlumit a pomalu vařit do měkka. Já nedávám, ale můžeš si do ní nakrájet mrkvičku.
4
Až je čočka úplně měkká, tak si zvlášť v kastrůlku udělám jíšku, zředím studenou vodou a přes sítko vleju do polévky /která momentálně nevaří/ – tu stále míchám, aby se nevytvořily žmolky.
5
Ještě povařit tak 3-4 min. teprve potom se osolí, a až přestane vařit, tak tam ještě přidám česnek a majoránku.
6
Pokud chceš přidat ještě páreček, tak ten tam dej hned po jíšce, aby se taky tak ty 3 min. povařil.