Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou
Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5355 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 437 g
Tuky 289 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!

Suroviny

nastrouhaný
česnek 6 stroužky
římský kmín 1 PL
mletý
koriandr mletý 1 PL
sušená, drcená
sůl
pepř
čerstvě mletý
čočka 280 g
slitá, vařená
olivový olej 160 ml
vejce 1 ks
housky 4 ks
Na jogurtovou omáčku
kopr 2 PL
nasekaný
najemno nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.

2

Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.

NĚCO NAVÍC:
Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

15.03.2021 12:12

Není to dobré, sežral to pes. Obyčejná čočka je lepší.

Apetit magazín