0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5116 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 419 g
Tuky 277 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!

Suroviny

rohlíky 1 ks
nastrouhaný
česnek 6 stroužky
1 PL
římský kmín mletý
1 PL
semena koriandru mletá
1 ČL
chilli paplrička drcená
sůl
pepř
vlašské ořechy 160 g
čočka 280 g
slitá, vařená
olivový olej 160 ml
vejce 1 ks
housky 4 ks
zeleninová obloha
Na jogurtovou omáčku
200 ml
bílý jogurt
kopr 2 PL
nasekaný
okurka 2 PL
najemno nasekaná
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř

1 Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.

2 Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.

 

 

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

 

 

 

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit