Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5116 kcal
Bílkoviny 152 g
Cukr 419 g
Tuky 277 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!

Suroviny

rohlíky 1 ks
nastrouhaný
česnek 6 stroužky
1 PL
římský kmín mletý
1 PL
semena koriandru mletá
1 ČL
chilli paplrička drcená
sůl
pepř
vlašské ořechy 160 g
čočka 280 g
slitá, vařená
olivový olej 160 ml
vejce 1 ks
housky 4 ks
zeleninová obloha
Na jogurtovou omáčku
200 ml
bílý jogurt
kopr 2 PL
nasekaný
okurka 2 PL
najemno nasekaná
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř

1 Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.

2 Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.

 

 

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

 

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit