I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!
Suroviny
rohlíky
1
ks
nastrouhaný
česnek
6
stroužky
římský kmín
1
PL
mletý
koriandr mletý
1
PL
chilli paprička
1
ČL
sušená, drcená
sůl
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy
160
g
čočka
280
g
slitá, vařená
olivový olej
160
ml
vejce
1
ks
housky
4
ks
Na jogurtovou omáčku
jogurt bílý
200
ml
kopr
2
PL
nasekaný
okurka
2
PL
najemno nasekaná
citronová šťáva
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Do mixéru dejte strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smíchejte. Vsypte ořechy a promixujte najemno. Přidejte studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujte, pak vmíchejte vejce. Z hmoty vytvarujte karbanátky.
2
Zbývající olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a opékejte karbanátky z každé strany 6–8 minut dohněda a dokřupava. Hotové karbanátky osušte na kuchyňském papíru. V misce smíchejte suroviny na omáčku a přelijte jí karbanátky. Podávejte v housce s oblohou.
NĚCO NAVÍC:
Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.
Komentáře
Není to dobré, sežral to pes. Obyčejná čočka je lepší.