Křupavý čočkový salát

Křupavý čočkový salát

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1112 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 107 g
Tuky 28 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čočka je překvapivě výtečnou přílohou k jakékoli rybě – určitě to vyzkoušejte. Hodí se i ke všem pochoutkám z grilu včetně klobásek, a máte-li chuť, můžete ji zkombinovat s rýží.

Suroviny

čočka zelená 250 g
sůl mořská
pepř mletý
olivový olej 2 PL
panenský
1 ks
červené jablko na kousky
celer 1
na plátky
jarní cibulka 1 ks
na plátky
petrželka hrst
nasekaná
citronová štáva 2 PL

Postup

1

Přiveďte k varu litr vody. Přidejte do ní lžičku soli a čočku. Vařte 20–30 minut doměkka. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

Čočku promíchejte s jablkem, celerem, cibulkou, petrželkou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit