Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý čočkový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 399 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 27 g
Tuky 28 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čočka je překvapivě výtečnou přílohou k jakékoli rybě – určitě to vyzkoušejte. Hodí se i ke všem pochoutkám z grilu včetně klobásek, a máte-li chuť, můžete ji zkombinovat s rýží.

Suroviny

sůl mořská
pepř mletý
olivový olej 2 PL
panenský
červené, na kousky
na plátky
jarní cibulka 1 ks
na plátky
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Přiveďte k varu litr vody. Přidejte do ní lžičku soli a čočku. Vařte 20–30 minut doměkka. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

Čočku promíchejte s jablkem, celerem, cibulkou, petrželkou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...