0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý čočkový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 399 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 27 g
Tuky 28 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čočka je překvapivě výtečnou přílohou k jakékoli rybě – určitě to vyzkoušejte. Hodí se i ke všem pochoutkám z grilu včetně klobásek, a máte-li chuť, můžete ji zkombinovat s rýží.

Suroviny

čočka zelená puy 250 g
sůl mořská
pepř mletý
olivový olej 2 PL
panenský
jablko 1 ks
červené, na kousky
celer 1
na plátky
jarní cibulka 1 ks
na plátky
petrželka hrst
nasekaná
citronová štáva 2 PL

Postup

1

Přiveďte k varu litr vody. Přidejte do ní lžičku soli a čočku. Vařte 20–30 minut doměkka. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

Čočku promíchejte s jablkem, celerem, cibulkou, petrželkou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit