
Platýs s kapary
Kombinaci rybího masa, kaparů a citronové kůry si zamilujete. Navíc je pokrm hotový za pár minut.
Vydání: 2010/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 7 minut
Opékání: 7 minut
P
Ingredience
- 4 filety z platýse nebo mořského jazyka (à 150 g)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 lžic hladké mouky
- 3 lžíce jemného olivového oleje
- 85 g másla
- šťáva a kůra z 1 biocitronu
- 2 lžíce kaparů
Příprava jídla
1 Rybu osolte a opepřete. Obalte ji v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej a ryby opékejte kůží dolů dvě minuty, pak je pomocí lopatky obraťte a opékejte ještě minutu až dvě dozlatova i po druhé straně.
2 Ryby přesuňte na nahřáté talíře. Pánev vraťte na oheň a vhoďte máslo. Až se rozpustí, přidejte citronovou šťávu, jemně strouhanou citronovou kůru a kapary. Nechte pár sekund probublat, podle chuti dosolte a rozdělte na rybu.
NĚCO NAVÍC
Pokud použijete kapary naložené v soli, před použitím je propláchněte. Kapary v octovém nálevu stačí jen scedit.
2 Ryby přesuňte na nahřáté talíře. Pánev vraťte na oheň a vhoďte máslo. Až se rozpustí, přidejte citronovou šťávu, jemně strouhanou citronovou kůru a kapary. Nechte pár sekund probublat, podle chuti dosolte a rozdělte na rybu.
NĚCO NAVÍC
Pokud použijete kapary naložené v soli, před použitím je propláchněte. Kapary v octovém nálevu stačí jen scedit.
Přidat komentář