Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Platýs s kapary

Kombinaci rybího masa, kaparů a citronové kůry si zamilujete. Navíc je pokrm hotový za pár minut.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 7 minut
P
Italská

Ingredience

    • 4 filety z platýse nebo mořského jazyka (à 150 g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 lžic hladké mouky
    • 3 lžíce jemného olivového oleje
    • 85 g másla
    • šťáva a kůra z 1 biocitronu
    • 2 lžíce kaparů

Příprava jídla

1 Rybu osolte a opepřete. Obalte ji v mouce a přebytečnou oklepněte. V pánvi rozehřejte olej a ryby opékejte kůží dolů dvě minuty, pak je pomocí lopatky obraťte a opékejte ještě minutu až dvě dozlatova i po druhé straně.

2 Ryby přesuňte na nahřáté talíře. Pánev vraťte na oheň a vhoďte máslo. Až se rozpustí, přidejte citronovou šťávu, jemně strouhanou citronovou kůru a kapary. Nechte pár sekund probublat, podle chuti dosolte a rozdělte na rybu.

NĚCO NAVÍC
Pokud použijete kapary naložené v soli, před použitím je propláchněte. Kapary v octovém nálevu stačí jen scedit.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář