Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tilapie v thajské omáčce

Ryba po asijsku nadchne všechny, kdo mají rádi ostrá jídla.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Thajská

Ingredience

    • 4 filety tilapie (nebo 2 filety pangasia)
    • sůl
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 4 jarní cibulky, tence pokrájené
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, jemně strouhaný
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • šťáva z 1 limety + 1 limeta pokrájená na měsíčky
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a pokrájená
    • hrst lístků koriandru

Příprava jídla

1 Filety osolte a obalte ve škrobu. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a rybu na něm opékejte 2–3 minuty po každé straně dokřupava. Vyjměte a uchovejte horké.

2 V téže pánvi zprudka opečte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte sójovou omáčku, cukr i limetovou šťávu a nechte bublat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu. Rozdělte ji na rybu (2 filety na porci) a ozdobte chilli a koriandrem. Podávejte s dílky limety.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajici recept! I s ryzi hotovo za 20min. Vynechala jsem akorat chili a doporucuju nesetrit cerstvym koriandrem!

Přidat komentář