Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tilapie v thajské omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 24
Do 45 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 142 g
Tuky 52 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba po asijsku nadchne všechny, kdo mají rádi ostrá jídla. Tilapie v thajské omáčce je gurmánský zážitek, který si nesmíte nechat ujít. A pokud potřebujete recept, pak tady je.

Suroviny

tilápie 4 filety
(nebo 2 filety pangasia)
sůl
škrob 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
jarní cibulka 4 ks
tence pokrájená
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, najemno strouhaný
sójová omáčka 2 PL
třtinový cukr 1 PL
jedna na měsíčky, z druhé vymačkaná šťáva
čerstvá, bez semen a pokrájená
koriandr čerstvý 1 hrst

Postup

1

Filety osolte a obalte ve škrobu. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a rybu na něm opékejte 2–3 minuty po každé straně dokřupava. Vyjměte a uchovejte horké.

2

V téže pánvi zprudka opečte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte sójovou omáčku, cukr i limetovou šťávu a nechte bublat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu. Rozdělte ji na rybu (2 filety na porci) a ozdobte chilli a koriandrem. Podávejte s dílky limety.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

02.02.2018 14:28

Vynikajici recept! I s ryzi hotovo za 20min. Vynechala jsem akorat chili a doporucuju nesetrit cerstvym koriandrem!

Apetit magazín