Ryba po asijsku nadchne všechny, kdo mají rádi ostrá jídla. Tilapie v thajské omáčce je gurmánský zážitek, který si nesmíte nechat ujít. A pokud potřebujete recept, pak tady je.
Suroviny
tilápie
4
filety
(nebo 2 filety pangasia)
sůl
škrob
2
PL
slunečnicový olej
2
PL
jarní cibulka
4
ks
tence pokrájená
česnek
2
stroužky
drcený
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvý, najemno strouhaný
sójová omáčka
2
PL
třtinový cukr
1
PL
limeta
2
ks
jedna na měsíčky, z druhé vymačkaná šťáva
chilli paprička
1
ks
čerstvá, bez semen a pokrájená
koriandr čerstvý
1
hrst
Postup
1
Filety osolte a obalte ve škrobu. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a rybu na něm opékejte 2–3 minuty po každé straně dokřupava. Vyjměte a uchovejte horké.
2
V téže pánvi zprudka opečte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte sójovou omáčku, cukr i limetovou šťávu a nechte bublat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu. Rozdělte ji na rybu (2 filety na porci) a ozdobte chilli a koriandrem. Podávejte s dílky limety.
Komentáře
Vynikajici recept! I s ryzi hotovo za 20min. Vynechala jsem akorat chili a doporucuju nesetrit cerstvym koriandrem!