0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tilapie v thajské omáčce

Tilapie v thajské omáčce

5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1496 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 145 g
Tuky 46 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba po asijsku nadchne všechny, kdo mají rádi ostrá jídla.

Suroviny

tilápie 4 ks
filety, (nebo 2 filety pangasia)
sůl
škrob 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
jarní cibulka 4 ks
tence pokrájená
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, najemno
sójová omáčka 2 PL
třtinový cukr 2 PL
limetová šťáva 3 PL
a 1 limeta na měsíčky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, bez semen a pokrájená
koriandr čerstvý 1 hrst

1 Filety osolte a obalte ve škrobu. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a rybu na něm opékejte 2–3 minuty po každé straně dokřupava. Vyjměte a uchovejte horké.

2 V téže pánvi zprudka opečte jarní cibulku, česnek a zázvor. Přidejte sójovou omáčku, cukr i limetovou šťávu a nechte bublat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu. Rozdělte ji na rybu (2 filety na porci) a ozdobte chilli a koriandrem. Podávejte s dílky limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

Pavla Tumova

Vynikajici recept! I s ryzi hotovo za 20min. Vynechala jsem akorat chili a doporucuju nesetrit cerstvym koriandrem!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit